Sorry, no posts matched your criteria.

Slavne cure nose plastično prstenje, a vjerovatno ćete i vi

Plastično prstenje u veselim bojama apsolutni je must have. Onima iz kolekcije španskog brenda La Manso odoljeti nisu mogle ni sestre Bella i Gigi Hadid, Miley Cirus, Dua Lipa i druge slavne cure,a nećete sigurno ni vi. Trend nije potpuno nov, a ove godine je zahvaljujući TikTok-u ponovo populariziran.

Iako su u brendu La Manso nastojali i u tome uspjeli, izbaciti vrtoglave troškove i karate iz luksuzne kupovine nakita, njihovo prstenje koje košta od 55 do 80 dolara za mnoge pripadnike Z generacije i dalje je nedostižno. Znajući to, na društvenim mrežama su pokrenuli pokret „uradi sam“. Tako je tinejdžerka korisničkog imena @queenslairbykatie pokrenula Etsy trgovinu, putem koje za 8,97 dolara prodaje ručno izrađeno prstenje od epoksidne smole za nakit. Drugi ga prodaju i na  platformama Depop i Instagram. Koliko je popularan nakit, najboje pokazuje podatak da je jedan od najtraženijih pojmova na web-u. Na TikTok-u # resinrings ima više od 5,6 miliona pregleda, dok #plasticrings ima skoro 200.000.

 

Kako napraviti prsten

Epoksidna smola izrađuje se ručno na temelju poznatih Marki ljepila – EKF i EDP. Možete ih kupiti u trgovinama koje prodaju kućanske potrepštine. Ovaj moderni hemijski materijal, vrlo je popularan kod obrtnika koji stvaraju ručno izrađeni nakit. Moguće je napraviti proizvode koji u potpunosti imitiraju staklo od plastične mase. Omjer modificirane smole i učvršćivača trebao bi biti u rasponu od 8: 1 – 10: 1. Proces hemijske polimerizacije odvija se na sobnoj temperaturi i traje nekoliko sati. Za potpuno sušenje potrebno je najmanje 12 sati. Učvršćivač za epoksidnu smolu utječe na brzinu polimerizacije: što je više u sastavu, to će brže oblikovati proizvod. Omjer komponenti treba vrlo precizno izmjeriti, jer od njega zavisi konačni rezultathttps://www.instagram.com/p/CJl_2LBB9PH/

Instagram will load in the frontend.
Instagram will load in the frontend.
NAPIŠI KOMENTAR

18 − 14 =