Sorry, no posts matched your criteria.
alma subasic dizajnirala namjestaj kucni ljubimci sapa lab za zula digest

Alma Subašić lansirala je unikatnu liniju namještaja i opreme za kućne ljubimce i njihove vlasnike Šapa LAB

Almu Subašić Omerović šira publika zna kao vrsnu pjevačicu i interpretatorku sevdaha, no, manje je poznato da je Alma i magistrantica arhitekture koja je nedavno dizajnirala i na tržište lansirala svoju prvu liniju namještaja i opreme za kućne ljubimce i njihove vlasnike „Šapa LAB“. Budući da je i sama vlasnica preslatkog mačka kojem je dala ime Blue, vlastito iskustvo sa kućnim ljubimcem je promijenilo njenu svijest i organizaciju u domu, zbog čega je odlučila olakšati i sebi i svom ljubimcu svakodnevnicu, te dizajnirati sve što će joj pomoći i donijeti radost u njihov zajednički život.

Po svemu je brend jedinstven na našem tržištu; multifunkcionalni proizvodi su u potpunosti Made in BiH; od same ideje, preko dizajna do izrade modernih i unikatnih komada.

 

 

Personalizirane hranilice za vaše ljubimce

Alma Subašić Omerović: Osnivačica i dizajnerica proizvoda brenda Šapa LAB

„Nakon ispitivanja tržišta i ponude u BiH i regiji, u nedostatku minimalističkog i modernog namještaja koji se uklapa u današnje moderne interijere, te analize postojeće opreme za ljubimce u prodaji koja je upitnog kvaliteta i estetike, kao odgovor je nastao koncept i brend Šapa LAB, koji obuhvata dizajn, proizvodnju i prodaju multifunkcionalnog namještaja i opreme za ljubimce i njihove vlasnike. Radi se o modernom, kvalitetnom namještaju i opremi koji štedi prostor, a u isto vrijeme ga obogaćuje, te je potreban ljudima koji imaju kućne ljubimce. Također, iskustvo sa ljubimcima i njihovim vlasnicima navelo me je da dizajniram ono što je i meni i njima potrebno u prostoru koji djelimo sa ljubimcem“, kaže Alma za naš portal i pojašnjava kako je nastao naziv „Šapa LAB“.

Dizajnerski namještaj uključuje krevet za mačke i pse koji sadrži integrisanu ladicu za odlaganje stvari, noćni stolić/side table koji služi i kao prostor za odmor ljubimca, hranilice sa praktičnim posudicama, komodicu koja je ujedno wc za mace, kao i veliki broj proizvoda koji uskoro dolaze u ponudu

„On upućuje na to da se radi o maloj laboratoriji u kojoj stvaram ideje i kreiram, odnosno kreativnoj radionici za ljubimce sa šapama i njihove ljude, izvodeći naziv: Šapa LAB.  Kao arhitektica i dizajnerica namještaja i opreme, izazov je osmisliti i dizajnirati namještaj koji je inovativan, moderan i potreban i ljubimcima i njihovim ljudima, i to je upravo ono što nudi ovaj bh brend“.

Multifunkcionalni namještaj u isto vrijeme koriste i ljubimci i njihovi ljudi, a oprema (jastuci za ljubimce) čine neodvojivi dio namještaja. Dizajnerski namještaj uključuje krevet za mačke i pse koji sadrži integrisanu ladicu za odlaganje stvari, noćni stolić/side table koji služi i kao prostor za odmor ljubimca, hranilice sa praktičnim posudicama, komodicu koja je ujedno wc za mace, kao i veliki broj proizvoda koji uskoro dolaze u ponudu. Jastuci se proizvode u različitim dimenzijama i kombinuju se sa namještajem. Svaki proizvod ima ugraviran prepoznatljivi logo brenda Šapa LAB, koji će biti zaštićen u Institutu za intelektualno vlasništvo BiH.

Sve proizvode je moguće personalizirati (ugravirati imena ljubimaca), prilagoditi i uraditi po dimenzijama i željama kupaca.

Namještaj je izrađen od visokokvalitetnog prirodnog materijala, drvo-bukva, i obrađuje se isključivo prirodnim i netoksičnim materijalima (eko boje i ulje), te na taj način ovaj proizvod ima i širi društveni značaj, jer štiti okolinu, ima duži životni vijek i jednostavno se reciklira. Također, korištenje isključivo lokalnih materijala za proizvodnju ističe potrebu za održivim dizajnom i manjim utroškom energije pri proizvodnji. Namještaj izrađuje „Stolarija Žiko“ iz Konjica, tim vrijednih mladih ljudi predvođenih Almedinom Žiko, a Konjic je oduvijek prepoznat i cijenjen po kvalitetnom namještaju od drveta i drvorezbarstvu.

Proizvodi se trenutno mogu kupiti preko instagram stranice @sapa.lab kao i facebook stranice Šapa LAB.

 

 

 

 

 

 

NAPIŠI KOMENTAR

18 − four =