Sorry, no posts matched your criteria.
spagete gotove za 20 minuta zula digest

Kada ne znate šta ćete vi pravite klasik: Špagete gotove za 20 minuta

Vrijeme visokih temperatura nije pogodno za pripremu hrane koja će vam uzeti nekoliko sati. Mnoge od vas sigurno više nemaju ni ideju šta spremiti za ručak, niti žele paliti šporet na temperaturi koja vani doseže i do +40. Kad ne znate šta ćete vi se držite klasika među receptima, a on je špagete. U nastavku donosimo recept zahvaljujući kojem će vam trebati samo 20 minuta da spremite super ukusan ručak.

Sastojci:

  • 300 grama špageta
  • 300 grama cherry paradajza
  • litra povrtnog temeljca
  • glavica luka
  • 2-3 čehna bijelog luka
  • ½ čajne kašičice čili papričica u listićima
  • 2 šake svježeg bosiljka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po želji
  • parmezan po želji

Priprema:

  1. Očistite obje vrste luka, narežite ga na tanke trakice.
  2. Cherry paradajz operite i prepolovite.
  3. U plitkom, ali širokom loncu ubacite suhe špagete, cherry paradajz, temeljac, luk i bijeli luk, čili papričicu u listićima, bosiljak, maslinovo ulje, so i biber
  4. Stavite na vatru. Kada temeljac zavrije kuhajte oko 10 minuta, odnosno dok tjestenina ne postane al dente, a većina tekućine ispari
  5. Dodajte na kraju parmezan i poslužite, toplo podrazumijeva se!

    Foto credit: Pexels

NAPIŠI KOMENTAR

six + ten =