Sorry, no posts matched your criteria.

Psihoterapeutkinja Jasna Bajraktarević: Prije nego što odete na godišnji uradite nešto za sebe, zapišite šta vam se desilo u protekloj godini i čestitajte sebi

Prije nego što odete na godišnji, uradite nešto za sebe: sjetite se i zapišite sve što vam se desilo u protekloj godini, sve što ste proživjeli, bol koju ste osjetili, stresove koje ste podnijeli, poslove koje ste uspješno obavili, sve što vas je iscrpilo i sve što ste na tom putu pobijedili, podvucite crtu i ČESTITAJTE samoj/m sebi na hrabrosti, na izdržljivosti, na radnosti, disciplini, strpljenju, čestitajte sebi na svemu što ste prošli i ZASLUŽENO nagradite sebe, bilo čime, od kafe do putovanja, jer vaš mozak mora da osjeti nagradu za sve procese koje je dovršio! Osjećaj zahvalnosti, uspjeha i poštovanja prema sebi će vas preplaviti, a to je najbolji lijek protiv stresa i anksioznosti!, savjetuje prof.dr. Jasna Bajraktarević, psihologinja i psihoterapeutkinja.

Njena poruka koju je objavila na svojim društvenim mrežama podsjetila nas je koliko je važno truditi se imati pozitivne misli svaki dan. Život nije uvijek lagan, nekome nije nikada, ali za dobrobit vlastitog zdravlja, važno je pronaći atom snage i u moru problema, obaveza, nekoliko minuta posvetiti svojim mislima. Na koncu, mnogo je i onih koji jednostavno ne znaju pohvaliti sebe za dobro koje su učinili. Ta skromnost nije uvijek za pohvaliti. I zato, odvažite se, naglas izgovoriti zašto ste dobri bili jučer ili zašto ćete dobri biti danas.

Instagram will load in the frontend.

 

NAPIŠI KOMENTAR

seventeen − 16 =