Sorry, no posts matched your criteria.

Zaboravite na trend neumivanja, besmislen je: Pronašli smo proizvode za uklanjanje šminke za sve tipove kože

Hollywood trpi svaki trend i budući da je centar showbusinessa i tvornica jednolične ljepote, nije nas iznenadilo kada je iz njega počo da se širi i potpuno besmislen trend neumivanja lica. Takvim su ga okarakterizirali američki dermatolozi naglasivši kako je nužno kožu čistiti ako želimo da bude zdrava i njegovana.

Lice je svakodnevno izloženo raznim štetnim utjecajima iz okoline, i ukoliko je ne čistimo adekvatno, ona postaje mjesto gomilanja odumrlih stanica koje začepljuju pore i onemogućavaju da koža izbacuje toksine na površinu te da upije aktivne sastojke iz kreme.

I taman i da zanemarite sve ove razloge, sigurno nećete činjenicu da čisto i njegovano lice sporije stari.

U nastavku donosimo vam tri prijedloga kako ćete adekvatno očistiti make-up sa lica. No, prije toga važne napomene: lice čistite najmanje dva puta dnevno: ujutro i navečer. Čišćenje kože treba da se odvija u tri koraka; čišćenje, toniziranje i hidratiziranje. Ne podcjenjujte i ne preskačite tonik zato što on uklanja zaostale nečistoće i dodatno hidratizira kožu do njenih najdubljih slojeva. Iako vam se možda čini da ujutro nije potrebno temeljito očistiti kožu jer na njoj nema makeup-a, činjenica je da se koža preko noći obnavlja pa ujutro imamo više mrtvih stanica i masnoća na njoj. Dakle, prije nego što se našminkate, lice dobro očistite.

Pravilna njega kože uključuje svakodnevno uklanjanje šminke i proizvoda koje smo nanijeli na lice, te nečistoća iz okoliša. Tek nakon što se sve to ukloni s lica, nanose se serumi i kreme, ovisno o potrebama kože. Sada kad smo usvojili zlatne savjete krenimo na posao i savladajmo tri načina uklanjanja makeup-a.

1. Dvostruko čišćenje

Započnite s uljem za čišćenje lica kako biste odstranili šminku. Postupak počnite s toplom krpom za lice kojom ćete masirati po licu sredstvo za čišćenje. Pazite da mekim potezima oko očiju ne povučete trepavice. Podignite lice, a zatim ponavljajte dok se sva šminka ne skine.

Nemojte se obeshrabriti na početku kad vidite da je šminka razmazana po licu, kako postupak bude odmicao vidjet ćete nevjerovatne rezultate, odnosno čistoću.

2. Micelarna voda

Micelarne otopine su blage i sadrže aktivne sastojke koji poput magneta izvlače nečistoću iz najdubljih slojeva kože, a da pritom ne narušavaju njenu prirodnu pH-ravnotežu.

Tražeći među brojnim proizvodima La Roche-Posay micelarna voda Ultra nas je osvojila na prvu svojim učincima. Temeljito čisti kožu i uklanja šminku. Nakon nje koža je čista, bez crvenila i nemate osjećaj da vam je lice zategnuto. Namijenjena je čak i najosjetljivijoj koži.

Još jedan proizvod koji je visoko na našem radaru je micelarna voda Vichy Normaderm 3u1. Posebno je dizajnirana za čišćenje i uklanjanje nečistoća i šminke kod problematične i osjetljive kože.

3. Jednokratne maramice

Jednokratne maramice za lice mogu biti od pomoći, ali pazite da su netoksične. Upotrijebite one koje se nakon upotreba mogu oprati u vodi, nježno uklonite šminku, operite i ponovo upotrijebite.

Zašto su vlažne maramice za skidanje šminke popularne? Između ostalog i zato što su jednostavne za upotrebu, i odgovaraju svakom tipu kože. Njima možete ukloniti i vodootpornu olovku za oči kao i dugotrajni ruž.

 

 

 

NAPIŠI KOMENTAR

nineteen − six =