Sorry, no posts matched your criteria.

Jessica Chastain: Šminka je uzrokovala trajno oštećenje moje kože

Najtalentiranije glumice Hollywooda moraju proći prave testove izdržljivosti kako bi mogle odigrati neke filmske uloge. Nicole Kidman je, na primjer, noseći krute korzete, slomila rebro tokom snimanja filma “Moulin Rouge” (2001.). Sada Jessica Chastain otkriva da je filmska šminka koju je zbog nekih uloga morala nositi nanijela trajno oštećenje njenoj koži. Glumica, koja je dva puta nominirana za Oscara, da bi ličila na svoj lik Tammy Faye Bakker u filmu „Oči Tammy Faye” morala je izdržati šminkanje od sedam sati svaki dan. Osim toga, morala je nositi i proteze i perike, koje su joj također uništile kožu. U intervjuu za The Los Angeles Times, 44-godišnja zvijezda otkrila je da je morala podnijeti velike žrtve zbog svoje umjetnosti.

“Počela sam dobivati valunge jer je šminka bila toliko teška i toliko je toplo bilo ispod nje. Bila sam prestrašena. Trebalo je dva sata da se skine s lica“, kaže Jessica dodajući kako misli da je to definitivno nanijelo trajno oštećenje koži.

“Slušajte, jedem vrlo čistu, zdravu hranu i jako se dobro brinem za svoju kožu; klonim se i sunca. Ali kada nosite tešku šminku cijeli dan, svaki dan, težina toga ostavlja trag na vašem tijelu. Kada sam je konačno skinula, izgledala sam kao da imam 50 godina“.

Film „Oči Tammy Faye“ trebao bi biti objavljen u Sjedinjenim Državama 17. septembra. U nastavku pogledajte fotografije Jessice u ulozi Tammy i po tonama šminke na licu shvatit ćete da je glumica prošla kroz pravi beauty teror.

Jessica u ulozi Tammy Faye

 

Foto credit (naslovna): Ian West/Press Association/PIXSELL

NAPIŠI KOMENTAR

5 − 1 =