Sorry, no posts matched your criteria.

Imate masnu kožu? Ovo su puderi za vas

Prilikom kupovine pudera veoma je važno znati koji tip kože imate. Ne dešava se rijetko da neke posegnu za cool ambalažom, pritome ne gledajući sastojke. I šta se dešava, koža je sjajna već nakon sat vremena od nanošenja pudera, ili je podloga toliko neodgovarajuća da, osim što ne prekriva nijedan nedostatak, ona još i pore zatvara i guši kožu. U nastavku, donosimo vam listu 10 pudera za masnu kožu koji su dobili najbolje recenzije korisnika.

Estee Lauder Double Wear

Ovo je puder koji svi hvale i zaista je teško pronaći negativnu recenziju. Dugotrajan je na koži, te prekriva apsolutno sve nedostatke na koži i čini je baršunastom.

 

Lancome Teint Idole Ultra Wear

Među svojstvima Lancome Teint Idole Ultra Wear tekućeg pudera je i to što je veoma ugodan na licu i što se savršeno stapa s kožom, te umanjuje sjaj, pore i prekriva nedostatke. Sadrži i SPF 15 zaštitni faktor.

 

Clinique Stay-Mat prozirni puder u prahu

Cliniqueov stay-mat prozirni puder u prahu sadrži formulu koja apsorbira sjaj, bez ulja. Savršen za potpuno pokrivanje ujutro ili za čišćenje viška ulja tokom dana.

 

Clinique Pore Refining Solutions

Još jedna savršena formula za masnu kožu s potpisom Clinique brenda. Puder je naročito dobar za one koji se muče s aknama. Sadrži salicilnu kiselinu, koja prekriva i bori se protiv akni. Ne brinite se za pore, jer ih ne zatvara.

 

Elizabeth Arden Flawless Finish Perfectly Satin

Kako mu i ime kaže Elizabeth Arden Flawless Finish Perfectly Satin puder stvara besprijekoran mat finiš s prekrivanjem. Otporan je na vlagu i sadrži sastojke koji ne samo da kontroliraju sjaj koji niko ne voli na licu, također upija i višak ulja. Za posebne prilike ovaj puder je sve što vam treba.

 

Rimmel Stay Matte

Rimmelova formula obezbijedit će vam 12 sati zaštite od sjaja. Njegova niska cijena u odnosu na gore navedene brendove neka vas ne pokoleba pri kupovini. Obavit će zadatak kao i skuplji puderi.

 

Clarins Ever Matte

S Clarins Ever Matte puderom vaša masna koža u trenu će dobiti glatki, mat izgled. Sadrži i sastojke koji hidratiziraju kožu.

 

Benefit Hello Flawless Oxygen Wow

 

Ovaj puder vam neće trajati 24 sata, ali će pružiti besprijekoran završetak, te vašu kožu učiniti glatkom i bez neugodnog sjaja. U svojoj formuli nema ulja, te pruža prekrivanje u rasponu od laganog do srednjeg intenziteta.

 

Bobbi Brown Long-Wear Even Finish

Puder pruža dugotrajan, mekan mat izgled. Također upija višak ulja i štiti od topline i vlage tokom visokih temperatura.

 

Make Up For Ever Ultra HD

I ovaj puder je namijenjen naročito onima koji se bore s aknama. Njegova formula koži obezbjeđuje potrebnu količinu hidratacije.

 

NAPIŠI KOMENTAR

15 − 8 =