Sorry, no posts matched your criteria.

Jedan od najvećih trendova trenutno je samo prstima nanijeti sjenilo na oči

Sve što ste mislili da znate o nanošenju sjenila, zaboravite. Na sceni je potpuno novi način šminkanja očiju. A za to će vas najbolje inspirirati dvije it djevojke Dua Lipa i Bella Hadid, koje su uskladile nijanse boja, od metalik do svjetlucavih varijanti, sa odjećom koju nose.

“Nakon pandemije, ljudi želje sve više boja. Živim u New Yorku, gdje djevojke na ulicama nose večernje haljine s tenisicama, a sjenilo je dio njihovog izraza“, kaže Carisa Janes, osnivačica i direktorica Hourglass Cosmetics.

Kad je o šminkanju riječ oči su definitivno u fokusu. U nastavku donosimo pet savjeta kako ih šminkati:

Dua Lipa je uskladila boju sjenila sa odjećom Foto credit:@dualipa

Nanošenje sjenila: ne trošite vrijeme na popunjavanje oblika

Jedan od najvećih trendova trenutno je samo prstima nanijeti sjenilo na oči.Izgleda tako svježe i odgovara svim dobnim skupinama. Posebno dobro funkcionira sa svjetlucavim sjenilima, ali možete isprobati i mat pastelne i druge boje.

Obratite više pažnje na teksturu i završnu obradu nego na boju

Umjesto da se fokusirate na boju, pažnju usmjerite na sjenila koja nude pravu završnu obradu i imaju meku, glatku teksturu koja se lakše razmazuje po koži. Svjetlucava i metalik sjenila zapravo su mnogo lakša za upotrebu pa ne morate biti profesionalci da biste ih nanijeli. Doista se lako nanose. Miješanjem različitih tekstura dobit ćete više varijacija zahvaljujući kojima će vaše oči zasjati.

Skup boja više ne postoji

Zaboravite ono što ste čuli o “pravim” bojama za vaše oči (npr. nijanse smeđih za plave oči). Zaista možete nositi sve što poželite. Zaglavili smo u ovoj ludnici ljepote u kojoj vam je rečeno da ako imate određenu boju očiju, da nužno morate nositi i određenu boju šminke, ali to nije istina. Sve što trebate učiniti je prilagoditi dubinu boje koja odgovara vašem tonu kože, a zatim se igrati sa nijansama boje koje želite. Svijet sjenila? Dragulj!

Isprobajte univerzalni ton

Nijansa koja pristaje svim tonovima kože i koja je trenutno vrlo popularna je ružičasta. Svima odgovara i nije važno koji ton kože imate.

Neka sjenilo bude multifunkcionalno

Sjenilo za oči ne mora se koristiti samo na kapcima. Možete ga koristiti i kao olovku za oči, na donjoj i gornjoj liniji trepavica kako biste nježno naglasili oko. Bilo koja svjetlija nijansa sjenila može se koristiti i za isticanje jagodica.

@marcjacobsbeauty

@victoriabeckhambeauty

NAPIŠI KOMENTAR

seventeen − 4 =