Sorry, no posts matched your criteria.

Uvedite ove petominutne navike za sretniji život

Stvari ili pojave koje će vas činiti sretnim vi sami određujete, međutim, postoje navike koje važe za svojevrsna univerzalna pravila za sretan život. Napravili smo listu, izvodite ih ujutro i uvečer, ne traju duže od pet minuta, tako da vam ne trebaju izgovori tipa kako nemate vremena za njih.

Pospremite krevet

Pospremanje kreveta pružit će vam osjećaj uspjeha na početku dana. To su mali koraci, ali itekako znače.

Javljanje prijateljima

Pošaljite smajli ili poruku “Nedostaješ mi, vidimo se uskoro”. Ne treba puno da biste nekome pokazali da mislite na njih. Ova praksa svjesnosti ne samo da će vas držati povezanim sa bliskim krugom ljudi, već ćete imati s kim podijeliti uspone i padove, ali i dobro se zezati kada vam je to potrebno.

Afirmacije

Zapišite afirmacije i naglas ih izgovorite. Time usporavate svoje misli, fokusirate se na jednu po jednu i drugačije obrađujete ono što govorite.

Esencijalna ulja

Uključite difuzor i udahnite dašak svog omiljenog eteričnog ulja. Lavanda će omogućiti da bez napetosti počnete obavljati prvu dužnost, dok će vam miris ružmarina pomoći da imate dobru koncentraciju tokom dana.

Istezanje pet minuta

Vrlo je važno vježbati, barem pet minuta djevno. Osjećat ćete se samouvjereno i snažno. Ne zaboravite zahvaliti svom tijelu na svemu što čini za vas.

Jedite svoje omiljeno voće

Ozbiljno, kada ste zadnji put bili ljuti dok ste jeli jagodu?

Zaplešite

Nije bitno na koju vrstu muzike, ali samo plešite.

Sanjarite i crtajte

Prigrlite svoje unutarnje dijete tako što ćete se izgubiti u sanjarenju. Dok to radite, crtajte u bilježnici i odmah ćete se vratiti u srednju školu.

Muzika i samo muzika

Slušajte pjesmu koja vam daje inspiraciju ili vas puni lijepim osjećajem.

Priuštite si masažu tjemena

Fizički se oslobodite napetosti koju nosite na glavi.

Nazovite člana porodice

Razgovor sa članom porodice s kojim dugo niste razgovarali može biti iznimno koristan.Držite se tema o kojima imate slično mišljenje.

Foto credit: Unsplash

 

NAPIŠI KOMENTAR

ten + 17 =