Sorry, no posts matched your criteria.

Red u kuhinji: Dasku za rezanje uvijek čistite limunom i soli

Kuhinjska daska jedan je od kuharskih pribora koje najčešće koristimo. Bilo da režemo meso, luk ili neko drugo povrće, daska je uvijek dobar izbor i u mnogome olakšav pripremu hrane. Zato je važno adekvatno je i oprati. Limun se dokazao kao provjereno sredstvo koje čisti i dezinfikuje, kao i so. Zato ova dva sastojka obavezno koristite i prilikom čišćenja daske za rezanje. Prvo ćete posuti so po dasci, a zatim ćete limun prerezati na pola, polovicom trljajte so na dasci. Sok koji će automatski curiti, osim što će očistiti dasku također će i drvetu dati poseban sjaj.

Nakon što ste je očistili dasku odmah obrišite suhom krpom, kako voda ne bi ulazila u pore drveta i tako ga vremenom malo po malo oštećivala

Nakon što ste je očistili limunom, obavezno dasku operite vrućom vodom i deterdžentom, jer je važno da uklonite sve bakterije koje su se pripremom hrane nakupile na njoj. Kao što možete i pretpostaviti, posuđe logično možete prati u mašini za suđe, ali to nikada ne pokušavajte sa daskom, jer ćete iskriviti drvo, a to ne želite zar ne?

Nakon što ste je očistili dasku odmah obrišite suhom krpom, kako voda ne bi ulazila u pore drveta i tako ga vremenom malo po malo oštećivala.

Izvor: wellandgood

NAPIŠI KOMENTAR

ten − seven =