Sir na žaru savršena je vegetarijanska alternativa roštilju
Ako vam sir pečen na žaru na prvu zvuči kao bizarna ideja, razmislite još jednom. Sir je savršena zamjena za kobasice i ćevape ako ste vegeterinajac, ali i ako niste, ne košta vas ništa da probate. Okus bi vas mogao prijatno iznenaditi.
Kuhari tvrde da sirevi na žaru imaju visoku tačku taljenja,izvana se savršeno ugljenišu i dime, a iznutra ostaju lijepi i kremasti, što ih čini savršenom poslasticom. Sir je potrebno rezati na kriške debljine oko 1,5 do 2 centimetra. Roštilj neka bude dobro zagrijan i trebale bi vam oko 3-4 minute da zapečete jednu stranu sira.
Morate probati ove tri vrste sira na žaru:
Paneer: Ovaj kremasti, odležani indijski sir napravljen je od kiselog kravljeg ili bivoljeg mlijeka i ne topi se, pa je savršen za roštilj. Koristite ga kao osnovu za sve vrste marinada, mokri ili suhi, te ga kombinirajte s hrskavim povrćem na žaru.
Manouri: Fetina manje slana varijanta, napravljena je od feta sirutke. Manouri ima glatku i svilenkastu teksturu, ali zadržava oblik kada se peče na žaru, što ga čini savršenim dodatkom uz salate. A, možete ga preliti i medom i poslužiti uz sočne krekere, koštuničavo voće ili hrskavu krišku kruha kao ukusno predjelo koje ćete rado podijeliti s drugima.
Halloumi: Slani, polutvrdi i nezreli halloumi, napravljen je od mješavine kozjeg i ovčjeg mlijeka. Njegovo visoko talište osigurava da se ne pokvari, već samo postane slan, kremast i žilav. Isprobajte na prepečenoj lepinji s omiljenim preljevom od hamburgera.