Sorry, no posts matched your criteria.

Sir na žaru savršena je vegetarijanska alternativa roštilju

Ako vam sir pečen na žaru na prvu zvuči kao bizarna ideja, razmislite još jednom. Sir je savršena zamjena za kobasice i ćevape ako ste vegeterinajac, ali i ako niste, ne košta vas ništa da probate. Okus bi vas mogao prijatno iznenaditi.

Kuhari tvrde da sirevi na žaru imaju visoku tačku taljenja,izvana se savršeno ugljenišu i dime, a iznutra ostaju lijepi i kremasti, što ih čini savršenom poslasticom. Sir je potrebno rezati  na kriške debljine oko 1,5 do 2 centimetra. Roštilj neka bude dobro zagrijan i trebale bi vam oko 3-4 minute da zapečete jednu stranu sira.

Morate probati ove tri vrste sira na žaru:

Paneer: Ovaj kremasti, odležani indijski sir napravljen je od kiselog kravljeg ili bivoljeg mlijeka i ne topi se, pa je savršen za roštilj. Koristite ga kao osnovu za sve vrste marinada, mokri ili suhi, te ga kombinirajte s hrskavim povrćem na žaru.

Manouri: Fetina manje slana varijanta, napravljena je od feta sirutke. Manouri ima glatku i svilenkastu teksturu, ali zadržava oblik kada se peče na žaru, što ga čini savršenim dodatkom uz salate. A, možete ga preliti i medom i poslužiti uz sočne krekere, koštuničavo voće ili hrskavu krišku kruha kao ukusno predjelo koje ćete rado podijeliti s drugima.

Halloumi: Slani, polutvrdi i nezreli halloumi, napravljen je od mješavine kozjeg i ovčjeg mlijeka. Njegovo visoko talište osigurava da se ne pokvari, već samo postane slan, kremast i žilav. Isprobajte na prepečenoj lepinji s omiljenim preljevom od hamburgera.

Foto credit: Pexels

 

NAPIŠI KOMENTAR

sixteen − eleven =