Sorry, no posts matched your criteria.

Afrodita zna kako da njegujete suhu i oštećenu kosu: Izabrali smo pet najboljih proizvoda

Nedostaci u prehrani, prečesto pranje kose, prečesto farbanje, naročito u svjetlije boje, lakovi, gelovi, neadekvatna njega…, sve su ovo uzroci za nastanak suhe i oštećene kose. Oboljela kosa je zdravstveni i estetski problem. Da biste ublažili ovaj problem, za početak, promijenite ishranu i na toj promjeni vam neće biti zahvalna samo kosa već i vaš probavni sistem, i kompletna koža. Naša preporuka je da se na vašem stolu što češće nađu namirnice koje su bogate omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Time ćete pomoći kosi da bude jača i zdravija.

Suha kosa je lomljiva kosa i ona brzo opada. U nekim stručnim časopisima poput U.S. Patenta ćete naći podatak kako su palmetto bobice pogodne za liječenje mnogih zdravstvenih tegoba. Pitate se kako pogoduju zdravlju kose? U sebi sadrže jako puno masnih kiselina koje imaju sposobnost da prodru u folikulu dlake te na taj način pospješe njeno obnavljanje.

Priroda je uvijek naklonjena čovjeku i ne treba bježati od njenih kvalitetnih sastojaka kojima smo svakodnevno okruženi i koje možemo pripremiti u našoj kuhinji i koristiti za obnavljanje kose.

Maslinovo ulje je od pamtivijeka jedan od najboljih lijekova iz domaće radinosti za liječenje suhe kose.Može se koristiti kao vrući tretman. Stavite u posudu dovoljnu količinu maslinovog ulja, posudu lagano zagrijte u mikrovalnoj ili u rerni i nanesite toplo maslinovo ulje preko korijena kose i cijelom dužinom kose. Nakon što kosu izmasirate nekih pet do 10 minuta kosu umotajte u plastičnu vrećicu ili peškir i ostavite nekoliko sati da djeluje. Ukoliko ste strpljivi najbolji učinak ćete postići ako maslinovo ulje ostavite da stoji na kosi tokom cijele noći. Kosu operite odgpvarajućim šamponom za vaš tip kose. Da biste osjetili efekte, ovaj postupak trebate obavljati jednom sedmično.

Kosi pogoduju i proizvodi kao što su: majoneza, jaja, pivo, za koje kažu da je sjajan regenerator za kosu, zato što proteini koje sadrži u sebi hrane kosu i tako pomažu da bise sjajna i glatka. Da biste pivo koristili kao „masku“, prvo kosu operite šamponom, a zatim malu količinu piva nanesite na kosu i pustite je da se osuši prirodno. Dakle, zaboravize na fen, jer samo prirodnim sušenjem miris piva će isčeznuti i neće se osjetiti na kosi. Zatim, avokado, med, sezamovo ulje, aloe vera, banane. Prirodni preparat od banane je veoma lako napraviti.

Pomiješajte kašiku bademovog ulja sa dvije kašike meda i jednom bananom. Nanesite masku na kosu, umasirajte je i nakon što odstoji 30 minuta ispreite kosu mlakom vodom. Bananu je teško siprati pa je zato važno da kosu malo duže ispirete.

Osim ovih prirodnih recepata, na tržištu postoje i preparati koji su sjajni saveznici u njezi suhe i oštećene kose. Jako je važno da izaberete odgovarajuće, one koji prijaju vašoj dlaci i ukupnom stanju kose.

Sjajne preparate koje mogu sebi pruštiti praktičnos vi pronašli smo u ponudi Afrodita kozmetike. U nastavku vam predstavljamo paket proizvoda ovog brenda koji će vam biti saveznici u njezi kose.

SILIKON ELIKSIR (10,60 KM)

ZAŠTO JE DOBRO Njegova formula ima zadatak da štiti normalnu, suhu i oštećenu kosu s ispucanim vrhovima. U Silikon Eliksiru je visoka koncentracija potpuno čistih silikonskih ulja, arganovog ulja i vitamina E. Kosu čini svilenkasto mekom i olakšava njeno rasčešljavanje.

KAKO GA KORISTITI Nanesite nekoliko kapi na donju dužinu suhe ili vlažne kose. Ne ispirite.

BALZAM MED & PROTEINI BADEMA (6,50 KM)

ZAŠTO JE DOBAR  Namijenjen je za oštećenu, suhu i izbijeljenu kosu. Zahvaljujući sastojcima meda i badema umnogome smanjuje lomljenje i pucanje kose, hrani je, jača i zaglađuje njenu strukturu od korijena do vrhova.

KAKO SE KORITI  Nanesite na čistu, mokru kosu, za optimalno djelovanje ostavite da djeluje 3 – 5 minuta i zatim isperite.

AFRODITA ČIČAK ŠAMPON (5,70 KM)

ZAŠTO JE DOBAR Dubinski obnavlja oštećenu kosu.Ekstrakt čička njeguje njena vlakna zbog čega je kosa nakon pranja zdravija i podatnija.

ARGANOVO ULJE (8,80 KM)

ZAŠTO JE DOBRO Bogata mješavina prirodnih ulja dragocjenog argana, makadamije i kokosa obnavlja vrhove kose, štiti, bogato njeguje, dubinski obnavlja, intenzivno hidratizira i osigurava sjajnu kosu.

KAKO GA KORISTITI  Nanesite na suhu ili vlažnu kosu. Ne ispirite. Proizvod je posebno primjeren za njegu vrhova kose.

HAIR PROF KREMA ZA OBNAVLJANJE KOSE (7,20 KM)

ZAŠTO JE DOBRA Obnavlja oštećenu i obojanu suhu kosu, sprječava njeno lomljenje i cvjetanje vrhova. Kosi daje visok sjaj i štiti je od UV zraka, vjetra i vlage. Njena formula je bogata s keratinom, arganovim i bademovim uljem i zato dubinski njeguje i obnavlja kosu.

KAKO JE KORISTITI  Nanesite na suhu ili vlažnu kosu i raščešljajte.

NAPIŠI KOMENTAR

one + twelve =