Sorry, no posts matched your criteria.

Jedni tuguju drugi zarađuju: Cijene Ablohovih patika vrtoglavo skočile nakon njegove iznenadne smrti

Iznenadna smrt modnog dizajnera Virgila Abloha, šokirala je modni svijet, ali je i otvorila vrata preprodavačima da na brzinu unovče njegovu smrt. Svjetski magazini ih nazivaju mala gomila ciničnih grabežljivaca.

Naime, na platformama za preprodaju robe kao što su StockX i GOAT, cijene su zapanjujuće porasle za Ablohove tenisice koje je uradio u saradnji sa Nikeom. Model Off-White x Air Jordan 1 “Chicago”, koji se naširoko smatra krunskim draguljem Ablohovog dizajna, prodan je za više od 10.000 dolara na StockX-u. Za samo nekoliko sati nakon objave Vergilove smrti njihova cijena se gotovo udvostručila u odnosu na cijenu dan prije, kada su se iste patike mogle kupiti za oko 5.000 dolara. Na eBayu je porast bio nešto skromniji (8.500 dolara) što je najveća brojka do sada.

Ovaj trend vrtoglavog skoka cijena prati i druge modele Ablohovih tenisica, uključujući Air Jordan 2 koje su lansirane u oktobru ove godine. Par se prodavao u rasponu od 600 do 700 dolara još u subotu, da bi u posljednjih 18 sati na StockX-u cijena skočila na čak 1600 dolara.

Instagram will load in the frontend.


Instagram will load in the frontend.
Instagram will load in the frontend.

 

NAPIŠI KOMENTAR

5 × 2 =