Sorry, no posts matched your criteria.

Savjeti Kourtney Kardashian za skraćenu beauty rutinu

Lijepo je detaljno se posvetiti njezi tijela, međutim, često zbog obaveza nemamo vremena za to. Upravo za takve naše čitatelje smo na portalu Poosh pronašli trikove za njegu po skraćenom postupku kojima pribjegava jedna od sestara Kardashian – Kourtney. Iako se radi o takozvanim brzim ugađanjima sebi, rezultati su sjajni, na kraju ćete nakon ovih tretmana dobiti mekšu i zdraviju kožu.

U nastavku donosimo osam savjeta skraćene beauty rutine:

  1. Nanesite hidratantnu kremu nakon tuširanja dok je tijelo još vlažno. Tako ćete zadržati vlagu, a također ćete i uštediti 50 posto vremena, jer mnogo manje vam treba da utrljate losion na vlažnu kožu.
  2. Koristite kokosovo ulje kao kremu za brijanje. Potpuno je prirodno i ostavlja kožu glatkom i hidratiziranom.
  3. Napravite svoju vlastitu šminku za tijelo miješanjem pudera s losionom za tijelo. Ako želite da dobije brončani efekt, koristite puder koji je za jednu do dvije nijanse tamniji od tona vaše kože.
  4. Kourtney otkriva da kremu ili serum za lice koja joj se ne sviđa ne baca, već je nanosi na tijelo. Ne želi kaže, da se razbacuje.
  5. Nanesite losion na ruke i stopala, držite ih u čarapama 20-30 minuta. Zagrijat će hidratantnu kremu tako da će ona prodrijeti dublje u kožu. Rezultat: ruke i stopala su mekani, glatki i spremni za dodir.
  6. Ako tokom noćnog izlaska volite pokazati malo gole kože, ali da ona izgleda besprijekorno, u ulje za tijelo dodajte malo tekućeg highlightera za dodatni sjaj i seksi kožu.
  7. Nakon što nanesete svakodnevnu kremu za sunčanje na lice, obavezno ostatak upotrijebite na prsima. Ovo područje se zanemaruje, a i njemu je očajnički potreban SPF.
  8. Kako biste se prirodno riješili uraslih dlačica, napravite piling, pređite suhom četkom preko područja, i na kraju ih uklonite pincetom.

    Foto credit:Instagram
NAPIŠI KOMENTAR

11 + 12 =