Sorry, no posts matched your criteria.

Call My Agent će imati i svoju filmsku verziju: Producent poručuje bit će vrhunska

Nakon četiri uspješne sezone francuska serija Call My Agent, poznate i kao Ten percent (što zapravo označava 10 posto standardne provizije koju primaju agenti), dobit će svoju filmsku verziju. Publika s nestrpljenjem iščekuje film od 90 minuta, u kojem će ponovo vidjeti svoje junake iz serije, kako snalažljivo rade posao agenta na relaciji Pariz – New York. Producent projekta Michel Feller u intervjuu za Variety iznio je nekoliko detalja o radnji i mjestima snimanja. Čini se da je na horizontu francusko-američka saradnja koja će zadiviti kao i serija koja je prikazana na Netflixu.

Call My Agent također je smiješna s ubojitim scenarijem. Likovi izazivaju ovisnost, super je moderna, a možete čak i izbrusiti svoj francuski dok je gledate i uživate! Sigurno, tvrde kritičari najtačnija serija o stvarnom radu agenata koji sarađuju s glumcima

Radnja filma počinje se razvijati od kraja četvrte sezone serije, u kojoj smo imali priliku vidjeti kako agencija ASK propada. U filmu ćemo pratiti poslovne i privatne avanture agenata koji su otišli u Ameriku, i onih koji su nakon propasti agencije ostali u Francuskoj.

“Film počinje s Andréom (Camille Cottin) u New Yorku, a potom se radnja seli u Francusku. U filmu ćemo pokazati američki ugao gledanja kako snimati i raditi posao agenta u Francuskoj.Obećavam vam da će biti vrhunski“, kazao je Feller.

Kad je o glumcima riječ, ista glumačka postava je i dalje u igri. Camille Cottin će biti na posteru ove filmske priče, a pridružit će joj se i drugi glumci, ko, konkretno iz originalne postave, još uvijek nije poznato, budući da film prati kontinuitet četvrte sezone serije.

Podsjećamo, Call My Agent je počela s emitiranjem 2015. godina na drugom kanalu Francuske televizije. Prati privatni i profesionalni život male grupe agenata pariske talent agencije ASK, koji se trude dati sve od sebe za brojne klijente čiji uspjeh je zapravo pogonsko gorivo agencije. U Francuskoj je bila veliki hit, sa četiri miliona gledatelja po epizodi, da bi globalna senzacija postala kada ju je preuzeo Netflix. Umjesto da glamurizira svijet filmskih zvijezda serija gotovo surovo prikazuje koliko je taj svijet paklen. Call My Agent također je smiješna s ubojitim scenarijem. Likovi izazivaju ovisnost, super je moderna, a možete čak i izbrusiti svoj francuski dok je gledate i uživate! Sigurno, tvrde kritičari najtačnija serija o stvarnom radu agenata koji sarađuju s glumcima. Potvrda je i da nerijetko najintrigantnije ljude srećemo izvan scene.

Zanimljivo je da će osim filmske verzije biti snimljena i peta sezona serije. Dugometražni film će biti prvi i trenutno je u razvoju.

 

NAPIŠI KOMENTAR

5 × 5 =