Brzo i lako napravite ljute palačinke
Ko od vas voli ljutu hranu, a da to nisu samo umaci, sigurni smo da će poželjeti probati korejske palačinke Kimchi jeon, koje zovu još i Kimchi buchimgae. Riječ je o korejskoj vrsti slane palačinke koja se pravi s dodatkom kimchija – fermentiranog kupusa u ljutoj marinadi. Kimchi vjerovatno ne znate praviti, ali ne brinite, možete ga kupiti u specijaliziranim trgovinama i na internetu.
Korejske palačinke s kimchijem su ljute, slane i hrskave, a obično se poslužuju kao zasebno jelo ili prilog drugim jelima.
Napomena: Svaka palačinka treba se pržiti oko 10 minuta.
SASTOJCI
- 220 g fermentiranog kimchija
- 125 ml vode
- 60 g brašna
- 4 kašike ulja
- 3 mlada luka
- ½ čajne kašičice šećera
PRIPREMA
- Narežite kimchi na manje komade te ga pomiješajte s vodom, brašnom i šećerom. U smjesu narežite i komadiće mladog luka i sve dobro promiješajte.
- Na većoj tavi zagrijte dvije kašike ulja, pa dodajte smjesu na bazi fermentiranog kimchija. Vanjskom stranom kašike ili kuhače utisnite smjesu u krug u tavu i pecite oko tri do pet minuta dok ne postane hrskava.
- Pažljivo preokrenite palačinku na drugi stranu i dodajte ostatak ulja. Svaku stranu palačinke pecite četiri minute. Preokrenite palačinku još jednom i pecite je oko jedne minute.
- Dok se ne usavršite u preokretanju korejski palačinki, smjesu možete podijeliti na dva dijela te ispeći dvije manje palačinke umjesto jedne velike.
- Pečenu korejsku palačinku s kimchijem prebacite na tanjir i poslužite toplu s malo sezamovih sjemenki i nasjeckanog mladog luka.
UMAK ZA UMAKANJE
- kašika sojinog umaka
- kašičica rižinog octa
- prstohvat sezamovih sjemenki po želji
Izvor: Pun kufer
Foto credit: thefoodietakesflight.com