Sorry, no posts matched your criteria.

Brzo i lako napravite ljute palačinke

Ko od vas voli ljutu hranu, a da to nisu samo umaci, sigurni smo da će poželjeti probati korejske palačinke Kimchi jeon, koje zovu još i Kimchi buchimgae. Riječ je o korejskoj vrsti slane palačinke koja se pravi s dodatkom kimchija – fermentiranog kupusa u ljutoj marinadi. Kimchi vjerovatno ne znate praviti, ali ne brinite, možete ga kupiti u specijaliziranim trgovinama i na internetu.

Korejske palačinke s kimchijem su ljute, slane i hrskave, a obično se poslužuju kao zasebno jelo ili prilog drugim jelima.

Napomena: Svaka palačinka treba se pržiti oko 10 minuta.

SASTOJCI

  • 220 g fermentiranog kimchija
  • 125 ml vode
  • 60 g brašna
  • 4 kašike ulja
  • 3 mlada luka
  • ½ čajne kašičice šećera

PRIPREMA

  • Narežite kimchi na manje komade te ga pomiješajte s vodom, brašnom i šećerom. U smjesu narežite i komadiće mladog luka i sve dobro promiješajte.
  • Na većoj tavi zagrijte dvije kašike ulja, pa dodajte smjesu na bazi fermentiranog kimchija. Vanjskom stranom kašike ili kuhače utisnite smjesu u krug u tavu i pecite oko tri do pet minuta dok ne postane hrskava.
  • Pažljivo preokrenite palačinku na drugi stranu i dodajte ostatak ulja. Svaku stranu palačinke pecite četiri minute. Preokrenite palačinku još jednom i pecite je oko jedne minute.
  • Dok se ne usavršite u preokretanju korejski palačinki, smjesu možete podijeliti na dva dijela te ispeći dvije manje palačinke umjesto jedne velike.
  • Pečenu korejsku palačinku s kimchijem prebacite na tanjir i poslužite toplu s malo sezamovih sjemenki i nasjeckanog mladog luka.

UMAK ZA UMAKANJE

  • kašika sojinog umaka
  • kašičica rižinog octa
  • prstohvat sezamovih sjemenki po želji

 

Izvor: Pun kufer

Foto credit: thefoodietakesflight.com

NAPIŠI KOMENTAR

three × 4 =