Sorry, no posts matched your criteria.

Aplikacije koje će vam pomoći da izgradite zdravije navike u ishrani

Tehnologije su toliko napredovale da govore za nas, misle za nas, smiju se za nas, jednostavno upravljaju svim sferama našeg života. Tako su na velika vrata ušle i na atraktivan poligon – ishranu. Zdrava ishrana je termin koji se toliko udomaćio, da se nemilice upotrebljava ali i zloupotrebljava. Budimo iskreni, toliko je savjeta o zdravoj ishrani koji apsolutni nemaju nikakvo uporište sa realnošću. Jer, ako jednoj osobi ne odgovaraju mliječni proizvodi to ne znači da ne odgovaraju i drugoj. Ali, na internet i u časopis jelovnicima i priručnicima raznih nutricionista i stručnjaka za sve i svašta često ćete naići na, naprimjer, restrikciju kada je riječ o konzumiranju mlijeka. Može, ali dajte ga sa što manje masti, može, ali samo kao…Uglavnom, u moru takvih informacija, često i neprovjerenih, mnogi padaju u zamku, i iz začaranog kruga dijeta i restrikcija često opasnih i po zdravlje, teško izlaze. Vrlo je važno slušati svoj organizam!

Dakle, zdrava ishrana je važna, naročito danas, i svemu što nam pruža ruku pomoći na putu izgradnje zdravih prehrambenih navika, treba pružiti šansu. Za vas smo pronašli tri aplikacije koje bi vam mogle biti od pomoći, naročito na početku procesa tranformacije vašeg odnosa prema ishrani.

RR: EATING DISORDER MANAGEMENT

Aplikacija pruža mogućnost vođenja evidencije obroka, misli i osjećaja. S njom ćete moći pratiti progres, a olakšat će vam cijeli put jer ćete redovno primati ohrabrujuće poruke.


BRIGHTER BITE – ED RECOVERY

Pomoći će vam da prepoznate poremećaje u ishrani, te vas educirati šta znači svjesna ishrana i kako je uopće početi. Kako ne biste druge opterećivali svojim planom ishrane, aplikacija vam omogućava da vodite dnevnik u koji ćete zapisati na koji način je neka hrana koju ste jeli tog dana utjecala na vaše emocije.


NOURISHLY – NUTRITION & DIET

Aplikacija koja će vas motivirati da promjene u ishrani uvedete prije svega iz zdravstvenih razloga. Ona dakle, nije fokusirana samo na poremećaj u ishrani već vam pomaže da shvatite i naprimjer alergiju na određenu hranu kao i preddijabetes i kakve sve negativne učinke prejedanje može imati za organizam.

NAPIŠI KOMENTAR

one + eleven =