Sorry, no posts matched your criteria.

Kako izabrati bijeli T-shirt

Zašto je potraga za tako jednostavnim odjevnim predmetom, kao što je bijeli T-shirt nekada toliko komplikovana? Nije rijetkost da neke omiljene komade uopće ne nalazimo na odjelima ženske odjeće već muške, da često ne poželimo da ženski parfemi mirišu kao muški, ili da su ženski satovi moćni poput muških, zar ne?

Kod kupovine bijele majice važno je sve; prava dužina, prava debljina pamuka, širina koja dobro pada, rukavi i ovratnik. Jer, poput nijednog drugog komada, ona se nosi, uz malo modnog znanja, uz farmerice, suknju, kratke hlače visokog struka, lepršave crne hlače kako bi razbila uobičajeni večernji look, a nosi se i ispod sakoa.

Kako nositi bijelu majicu pokazale su nam svojevremeno Jane Birkin (razdoblje sedamdesetih), Kate Moss kroz svoj minimalistički stil kao i Karen Mulder 1990-ih. Imidž idealne majice tokom godina doživio je mnoge varijacije u stilu. Trenutno, prijedlozi nastoje crpiti inspiraciju iz muške garderobe.

“Ravnog su kroja, niti preuske niti preširoke. Idu sa svima i sa svime”, objašnjava stilistica Alexandra Bernard.

Gramaža pamuka je jako važna, jer majici daju čvrstoću. Deblja majica zna biti jako šik, a i duže trajati. Međutim, i za odabir debljine treba imati dobro oko, jer predebela majica ne znači i savršena majica.Ne pada lijepo, kruta je i utječe na siluetu.

Na kraju, važna je i dužina majice. Mora biti dovoljno duga da se uvuče u suknju ili hlače, ali ne toliko da se skuplja ispod hlača. Ako je prekratka, imat ćete komad koji je manje svevremenski, možda je moderniji, ali time i efemerniji. Ukratko, bijela majica cijela je nauka.

 

Joseph


Zara


styleoholic.com


styleoholic.com


styleoholic.com

 

NAPIŠI KOMENTAR

one × four =