Sorry, no posts matched your criteria.

Vodimo vas u najljepše sarajevske bašte u kojima ćete poželjeti boraviti cijelo ljeto

Sarajevo ima bogatu ponudu kada je riječ o restoranima i uopće ugostiteljskoj usluzi. Tokom ljetnih mjeseci uglavnom tražimo mjesta sa lijepom baštom, odnosno terasom, u kojoj ćemo popiti kafu, ručati ili uživati u muzici uživo. Praveći listu najljepših ljetnih bašti, a mnoge među njima već su kultne, bili smo na slatkim mukama. Sigurno je da u Sarajevu posoji još mnogo lijepih i zanimljivih ugostiteljskih objekata, mi vam ovoga puta predstavljamo one koji su nama naročito zagolicali pažnju i našli se našem radaru.Ukoliko tražite ugodno mjesto za opuštanje u zelenim oazama ovog ljeta naš izbor bi vam mogao skratiti potragu.

ČETIRI SOBE GOSPOĐE SAFIJE

Ovaj restoran je po mnogo čemu jedinstven u Sarajevu. Smješten u austrougarskoj vili s početka prošlog stoljeća sa svojim lounge barom i restoranom s terasom i sjenicama u vrtu, privlači goste glavnog grada, ali  sve one koji se nađu na turističkom proputovanju. U samom je centru grada, a opet daleko od gradske vreve, njegova šarmantna bašča 4 sobe gospodje Safije omiljeno je mjesto u vrijeme toplih dana za one, koji znaju makar na trenutak predahnuti i pronaći svoj otok mira i hedonizma, u restoranskoj i lounge atmosferi.

Šadrvan, cvijeće, udobne sofe i muzika raspoloženja, učiniće vam svaki trenutak nezaboravnim.

Lokacija: Čekaluša 61


KULIN DVOR

Ukoliko volite gradsku periferiju, i ljubitelj ste tradicionalne kuhinje tada je Motel Restoran Kulin Dvor  u Semizovcu mjesto za vas. Naziv restorana inspirisan je porodičnim prezimenom, a tradicija duga 50 godina dovoljno govori koliko je ovo kultno mjesto u glavnom gradu BiH. Restoranski ambijent u orijentalnom stilu pružit će Vam ugodan boravak uz muziku uživo. Kulin Dvor nudi razne specijalitete Internacionalne i Bosanske kuhinje, kao i jela ispod sača. I tek su rijetki oni koji nisu čuli za njihovu popularnu teleću čorbu, i nerijetko se specijalno samo zbog nje ide na ovo mjesto. Ljetna bašta Kulin dvor  pruža poseban ugođaj u ove vrele ljetne dane. Priroda, mnogo zelenila, čist zrak, žubor vode dok uživate u jelu ili piću, pružaju istinski odmor.

Lokacija: Nova cesta 24, Semizovac



SARAJEVSKA BAJKA

Nadomak Sarajeva, 10 kilometara od njegovog centra, na 800 metara nadmorske visine, u srcu šume nalazi se etno restoran Sarajevska bajka. U prirodnom okruženju uz domaću hranu možete provesti predivan porodični dan. Nazivom restorana objašnjena je sva ljepota i kvalitet ovog jedinstvenog mjesta.

Lokacija: Tjepovački put 166




STARE VRBE

Restoran Stare Vrbe nalazi se na mirnoj lokaciji u ulici Jukićeva. Restoran je jako lijepo uređen, u njegovom ambijentu dominiraju drveni i kameni motivi. Bašta restorana je otvorena tokom toplijih dana, a stogodišnje vrbe uveliko doprinose ugođaju dajući prirodni hlad. Također, za sve mališane je uz restoran napravljen i park sa igralištem uz nadzor.

Restoranski meni uključuje bogatu ponudu mesnih i ribljih specijaliteta, topla i hladna predjela, salate, deserte itd. Specijalitet kuće su Tagarica i Zavrzlama, dok petkom i subotom možete uživati u tamburašima.

Lokacija: Jukićeva 73




MANOLO

Za Cafe & Restaurant Manolo se tvrdi da je istinska zelena oaza u centru grada. Smješten je nedaleko od Vječne vatre. Ovdje ćete popiti najbolji espresso, ali i kušati najbolji sushi u gradu. Ovdje se ne završava njihova sjajna gastro ponuda, međutim, nas naročito privlači ovo mjesto što omogućava odmor od svakodnevnice, što ćete ovdje na trenutak zaboraviti na obaveze, stres i sve one male brige koje vam kvare dan.Svaki detalj unutrašnjosti restorana je s posebnom pažnjom uređen, dok je njihova zelena terasa nezaobilazno mjesto ovog ljeta, bilo da želite uživati u doručku, ili popodnevnom druženju.

Lokacija: Maršala Tita 23




VILA ANDREA

Okružen predivnom borovom šumom, u samom centru Trebevića nalazi se Vila Andrea. Kao što po nazivu možete pretpostaviti riječ je o konceptu kompletne usluge, od luksuznih apartmana, restorana, igraonice, te prekrasne ljetne bašte u kojoj ćete odmoriti dušu, tijelo, a čistim zrakom obradovati svoja pluća.

Lokacija:Trebević



MALA BAŠTA

Restoran Mala Bašta je mjesto u kojem ćete se osjećati kao u svom domu. Ovdje ćete probati neka od najukusnijih jela, opustiti uz bogat izbor pića, dok petkom i subotom imate priliku zaboraviti na sedmicu iza vas uz muziku uživo.

Lokacija: Bugojanska 5


ZELENA DOLINA

Restoran Zelena Dolina otvoren je davne 1929. godine, u jednom od najljepših sarajevskih krajeva; Koševu. Radosav Medović, poznati sarajevski trgovac, osnovao je restoran zajedno sa suprugom Milicom. Ponuda restorana temelji se na hrani i pićima iz zdravih izvora, tradicionalno pripremljenoj i moderno posluženoj. Restoran je zadržao porodičnu tradiciju i vlasništvo.

Lokacija: Patriotske lige 56


Foto credit:Facebook i Instagram

NAPIŠI KOMENTAR

four + 19 =