Sorry, no posts matched your criteria.

Mikro suknje se ponovo vraćaju u modu: evo zašto

Ove godine mini suknja, ali u svojoj mikro veličini, se vraća u modu. Oživjeli su je i lansirali u vrh najpoželjnijih trendova ove sezone modni divovi Prada, Chanel, Miu Miu i Hermès.

Njena historija počinje 1960-ih godina, Mary Quant, britanska modna dizajnerica i modna ikona njome je željela prikazati transformaciju i novu viziju načina na koji se žene odijevaju. U to vrijeme njen dizajn je srušio mnoge zidove standarda ljepote i kodeksa odijevanja. U konačnici, bio je to simbol ponovnog rođenja i subverzije tradicionalnih društvenih i rodnih uloga.

Jedno od najvećih zaštitnih lica trenda ’60-ih bila je  britanska manekenka Twiggy. Poznata po svom ekscentričnom stilu i odvažnoj šminki, njen neustrašivi stav reinterpretirao je duh vremena i dao suknjici novi stil. Svojom kratkom pixie frizurom utjelovila je seksi androgeni izgled, što ju je učinilo globalnom senzacijom. Žene ovog doba počele su usvajati Twiggyin izgled od glave do pete, buneći se time i protiv svojih roditelja.


Druga žena koja je zaslužna za popularizaciju mini suknje/haljine bila je britanska pjevačica i TV ličnost Cilla Black. Posjedovala je sirovu prirodnost i uvijek je imala oštro oko za modni dizajn, što je pokazala na svom vjenčanju pojavivši se u crvenoj baršunastoj mini haljini, koju je za njen veliki dan dizajnirao John Bates.

Godinama kasnije, 2000-ih, trend mikro suknje i haljine promovirale su u gotovo svim prilikama Paris Hilton i Kelly Rowland.

Danas su mikro suknje ponovno vrući trend, koji pruža odvažan, ali šik izgled.


Foto credit:Instagram @prada


Prada

NAPIŠI KOMENTAR

2 × five =