Sorry, no posts matched your criteria.

Koža na vratu i dekolteu najbrže stari, ovako ćete je njegovati

 

Vrat je područje na kojem se prvo vide tragovi starenja. Koža na vratu je osjetljivija u odnosu na druge dijelove tijela i zato zahtijeva posebnu njegu. Međutim,ako se brinete o sebi, odnosno primjenjujete adekvatnu njegu, naborana koža, mrlje i gubitak tonusa se mogu ublažiti.

Zašto koža vrata i dekoltea najbrže stari? Dr. Gema Pérez Sevilla, maksilofacijalni hirurg i stručnjakinja za estetsku medicinu lica, pojašnjava da je koža u području  dekoltea, odnosno vrata, vrlo tanka, ima manje žlijezda lojnica i zbog toga proizvodi manje masnoće nego koža u području lica. Također, sadrži ograničen broj melanocita (stanice koje daju boju koži i štite je od ultraljubičastih zraka), zbog čega je više oštećuju zrake sunca.

Osim toga, spavanjem na boku ubrzavamo boranje prsa, dok koža postaje opuštenija. Ove bore se zovu bore sna. Da bismo ih izbjegli, najbolje je spavati na leđima.

Također, u području dekoltea kod mnogih žena rano se pojavi linija između dvije dojke, koja s godinama postaje sve izraženija.Postoje različiti tretmani, kaže Perez Sevilla za borbu protiv tzv. bora kanala. Preventivni se provode neablativnim laserom koji potiče proizvodnju kolagena. Također, postoje i ablativni laseri, poput CO2 tretmana, kojim se obnavlja koža, jer tim tretmanom se formira nova, zategnutija i kvalitetnija koža. Još jedan vrlo tražen tretman su fileri hijaluronske kiseline, kojima se smanjujue intenzitet i dubina bora.

Da li ćete ubrizgavati injekcije vitamina, antioksidansa, hijaluronske kiseline i silicija, odjednom ili odvojeno ovisi o procjeni stručnjaka, te stepenu propadanja kože dekoltea.

Aktivni sastojci poput hijaluronske kiseline i L-arginina ubrizgavaju se za restrukturiranje kože i njenu hidrataciju; nakon čega slijedi infiltracija antioksidansa, kao što su vitamini, N-acetilcistein i alfa lipoična kiselina kako bi se umanjila oštećenja od sunca i spriječila oksidacija kože. Na kraju, radi se  infiltracija aminokiselina kako bi se poboljšala debljina kože dekoltea.

Vrlo tražen tretman su fileri hijaluronske kiseline, kojima se smanjujue intenzitet i dubina bora


Tretman CO2 laserom uklanja se najpovršniji sloj kože, sve mrtve stanice i oštećena koža. Na taj način se vrši obnova epidermisa i potiče rast nove kože, poboljšava prokrvljenost i opskrba kisikom. Rezultat je potpuni oporavak tkiva. Izvodi se u jednoj sesiji. Četiri-pet dana nakon zahvata koža se počinje perutati. Kada se koža oljušti, na tom području ostaje zaostalo crvenilo, mali eritem, koji će postepeno nestati. Vrlo je važno, savjetuje dr. Perez Sevilla tretirano područje dosta hidratizirati kako bi se koža što prije regenerirala. CO2 laser je najjači tretman za njegu dekoltea, jer ne samo da regenerira kožu, već uklanja i mrlje, keratoze.

Foto credit:Ana Itonishvili/Unsplash

NAPIŠI KOMENTAR

thirteen + 3 =