Sorry, no posts matched your criteria.

Načini kako što duže očuvati mladolik izgled kože lica

Vremenom naša koža gubi na elastičnosti, naše bore postaju vidljive…, sve navedeno je normalan tok života kože, ali to ne znači da ne možemo upotrijebiti trik ili dva, u slučaju ovog teksta pet, kako bismo je što duže očuvali mladolikom. Dovoljno je da u dnevnu beauty rutinu uvedete još neke dodatne korake i alate za njegu.

ČIŠĆENJE LICA

Čišćenje lica je važan korak u uklanjanju prirodnih ulja kože, tragova zagađenosti i nagomilanih bakterija. Kao što koža upija sve navedene zagađivače, tako isto sposobna je upiti sredstva kojom je tretirate. Zato je važno da kožu čistite nježnim sredstvom za čišćenje.  Time ćete zaštiti njenu površinsku barijeru, te učiniti je otpornom na dehidraciju i oštećenja. Sredstva za čišćenje sa visokim ph, kao što su sapuni naprimjer, gruba su sredstva koja vašu kožu ne mogu dovoljno zaštiti od iritacija.

KORISTITE PILING

Regeneracija ćelija ne odvija se tako brzo kao što mislimo ili bismo željeli, zbog čega koža izgleda beživotno, obješeno, neravnomjerno. Piling je odličan način za uklanjanje mrtvih ćelija kože.

ANTIAGING SERUMI

Vitamin A (retinol) i Vitamin C dva su saveznika na kojima ćete najviše biti zahvalni ukoliko ih uvedete u svoju beauty rutinu. Djeluju kao oksidansi, boosteri kolagena u vašoj koži, te vrše apsorbiranje biološkog i okolišnog oksidativnog stresa odgovornog za starenje kože.

HIDRATIZIRATI KOŽU!

Hidratiziranje kože je od presudne važnosti za njen zdrav izgled. I koliko god naglašavali važnost hidratacije kože, čini se da nije dovoljno. Koristite hidratantne kreme na bazi vode, kao što su glicerin i hijaluronska kiselina. Mineralna ulja koja koristite u noćnoj njezi mogu pomoći u sprečavanju isparavanja vode iz kože, ali povedite računa da kožu prethodno temeljito očistite kako biste izbjegli nakupljanje bakterija.

OSTALI DIJELOVI TIJELA

Dijelovi tijela na kojima je naša koža naročio osjetljiva i tanka su vrat, prsa i ruke. Nemojte ih zanemarivati.

PS. Vrlo je važno kako nanosite sredstva za čišćenje i njegu kože. Ne izlažite kožu lica dodatnoj traumi, već nježno je tretirajte, blagim pokretima i temeljito isperite.


Foto credit:Unsplash

NAPIŠI KOMENTAR

five + 2 =