Sorry, no posts matched your criteria.

Raf Simons ugasio svoj modni brend

Kreativni direktor Prade, Raf Simons nakon 27 godina postojanja na tržištu ugasio je svoj istoimeni modni brend. Publika je imala priliku vidjeti njegovu kolekciju za proljeće/ljeto 2023., i nakon nje Raf je spustio zavjese kada je riječ o Raf Simons brendu.

Fanovi su tužni, ali i pokazuju razumiejvanje za Rafovu poslovnu filozofiju. Jedan je od dizajnera koji ne želi pokleknuti pred trendom upliva investitora, koji su popit meduze ušli u pore gotovo svih biznisa. Očito je da je odlučio kako će radije zatvoriti brend nego  ga prepustiti ulagačima, koji će kasnije odlučivati u kojem pravcu moda kojoj Raf daje pečat, treba ići. Vizije bi im se možda i poklopile, ali tržište je neumoljivo i nikad se ne zna u kojem pravcu stvari mogu krenuti. Raf očito nije želio riskirati.

Ljubitelji Pradinog modnog izraza mogu odahnuti, Raf će dalje sa Miuccijom Pradom biti kreativni direktor brenda.

Zanimljivo je da belgijski dizajner nikada nije dao nikakvo objašnjenje o zatvaranju brenda, samo je svojim fanovima, na Instagramu objavio pismo obavijesti o zatvaranju brenda. Raf je tokom posljednje dvije decenije rada stavio autentičan pečat na modu. U modu je donio neke od najčudnijih i najuzbudljivijih kreacija koje su nadišle dizajn konvencionalne odjeće.

Instagram will load in the frontend.

Foto credit.Prada

 

NAPIŠI KOMENTAR

4 × 5 =