Sorry, no posts matched your criteria.

Amra i Edin Džeko: Čekamo te djevojčice

Čekamo te djevojčice,emotivna je poruka koju je na svom Facebook profilu objavio uz fotografiju sa suprugom Amrom bh. fudbaler Edin Džeko.
Da će njihov dom biti bogatiji za novog člana porodice objavila je ovog ljeta Amra, i to simpatičnim videom u kojem su učestvovala i njihova djeca.

„Stiže nam još jedna djevojčicaaaaa. We are having another baby girllllll. Mnogo hvala mojoj prijateljici i doktorici genetičarki @elma_iam koja nesebično i na divan način objasni, posavjetuje, preporuči i prenese znanje. Pa smo ovoga puta uradili @nativa_next prenatalni test, koji uz najsavremeniju tehnologiju ide korak dalje u odnosu na dosadašnje“, napisala je Amra u opisu videa, nakon sto su djeca probušila balon iznenađenja.

Amra blista u blaženom stanju, a za njen dobar izgled zaslužni su treninzi i zdrava ishrana, o čemu je nedavno govorila za digitalno izdanje Muun magazina.

Foto credit: Cellixa photoworld


Uvijek sam rano ustajala. Nismo svjesni koliko stvari, kada rano ustanemo, možemo završiti. I kako to pozitivno utječe na sve što radimo taj dan, na to koliko se lijepo i produktivno osjećamo.

Pijem mnogo vode, barem dva litra na dan. Kada izlazim iz kuće, uvijek sa sobom nosim flašu vode. Kako bolje hidrirati organizam, biti zdrav, imati lijepu kožu, kosu, ako ne i tako što ćemo piti mnogo vode.

Foto credit:Kei Moreno


Cijeli život se bavim sportom i treniranje je nešto što mi je davno, od malih nogu ušlo pod kožu, bez čega ne mogu. Često mi ljudi kažu da pretjerujem u treninzima, u smislu: kako možeš i na odmoru da treniraš? Međutim, to je u mom slučaju potreba; i psihička i fizička, ja to ne radim što moram, već jednostavno zato što volim. Meni to treba. I baš mi bude teško kada ne uspijem odvojiti sat vremena u toku dana za bilo koju vrstu treninga”, kaže Amra i otkriva kako izgleda dnevna ishrana nje i njene porodice.

Amra i Dani


“Veliki sam gurman, mnogo je hrane koju volim jesti, i nekada i zabušavam, pa je jedem u većim količinama, međutim, uspijevam napraviti balans. Svi u porodici se zdravo hranimo. Kada su zdravlje i izgled u pitanju, 80 % posla radi ishrana, a 20 % fizička aktivnost. U istu grupu spada i odmor i dobar san, tako da izbalansirana, zdrava ishrana je jako bitna.

Svako jutro prvo popijem Ginger shotkoji pravim tako što iscijedim svježi đumbir, limunov sok, čak i cijeli limun sa korom, dodam kajen papriku ljutu, malo kurkume. Uzimamo i manuka med kojeg dajemo i djeci.

Kao i u svemu drugom, djeca i kada je ishrana u pitanju, prate primjer roditelja. Namirnice koje moramo imati u frižideru su: zeleno povrće, brokule, špinat, paprike, tikvice…Djeca dobro jedu, međutim,kako su stariji postaju izbirljiviji, pa ih nastojimo animirati, tako što ih uključim u spremanje jela, idu sa mnom u nabavku, stalno razgovaramo. Dani je sav u fudbalu, počeo ga je trenirati, želi da bude fudbaler kao tata, pa s njim razgovaramo da, ukoliko želi da bude zdrav, jak, sportista, da mora jesti zdravo, kao i tata. I sada sam počinje da traži zdrave užine. I drugoj djeci nastojimo objasniti važnost zdrave ishrane. Najbitnije je jesti sve na pravi način i paziti na količinu hrane, porcije trebaju biti umjerene i pravilno kombinirane.

Amra sa sinom Danijem i kćerkama Sofiom, Unom i Daliom


Amra i Edin Džeko Foto credit: Facebook
NAPIŠI KOMENTAR

five × five =