Sorry, no posts matched your criteria.

Mirisi koje ove zime nećete prestati prskati

Snaga mirisa je vječna.Miris može promijeniti raspoloženje, vratiti nas u djetinjstvo, podsjetiti na posebnu osobu ili nas učiniti (što nam se posebno sviđa) potpuno neodoljivima. Možda već znate koje note volite – ružu, zemljane tonove ili vaniliju, a moguće je da ste privučeni atmosferom koju donosi parfem.

Za delikatan, svakodnevni miris predlažemo da koristite toaletnu vodu: one su niže koncentracije i lijepo djeluju kada se nanesu na tačke pulsa (stražnja strana ušiju, zapešća i koljena). No, ako tražite bogatiju aromu koja je dugotrajnija, parfemska voda je vaš najbolji izbor.

Uz toliko mirisa koji su danas dostupni, postoji nešto nevjerovatno zadovoljavajuće u pronalaženju vlastitog prepoznatljivog mirisa. Kada sljedeći put krenete u kupovinu, poigrajte se s notama, analizirajte vlastitu ličnost, šta je to što volite, kako želite mirisati, kakav trag želite da vaš miris ostavi…

Izdvojili smo neke od najpopularnijih mirisa ove zime koje nećete prestati prskati.

PRADA PARADOXE

Najnovija Pradina parfemska voda opravdava sve što njeno ime konotira: Paradox je jednako sramežljiv koliko i odvažan. Nakon prvog prskanja, gornje note nerolija i jasmina stvaraju cvjetni trenutak, ali nakon što miris omekša, prepoznatljive bazne note ambrofiksa i serenolida ostavljaju senzualan i primamljiv trag. Ima tu zavidnu kvalitetu zbog koje će vas ljudi zaustavljati i pitati: koji miris nosiš?


BOY SMELLS FLOR DE LA VIRGEN

Ova cvjetna kompozicija mekih latica jasmina, u koktelu s toplinom mošusa i drvenastog ambroksa stvara aromatični buket.


OUAI

Ako volite cvjetne note – božura, ruže, frezije i jasmina i dubine drvenih akorda – jantara, sandalovine i bijelog mošusa, onda je ovo miris za vas.


MAISON FRANCES KURKDJIAN 724

Ovo je ultimativni miris za noćne izlaske: nije preintenzivan, ali ni presladak, zapravo, savršen je balans i jednog i drugog. Dolazi iz porodice mošusnih cvjetnih mirisa,sofisticiran je, raskošan i potpuno vrijedan razmatranja za kupovinu.


NARCISO RODRIGUEZ MUSC NOIR ROSE

Ovo senzualno remek-djelo moderna je adaptacija originala For Her. Dok original ima više mošusnu, jantarnu aromu u svojoj bazi, Musc Noir Rose je novo izdanje sa slađim, voćnim prizvukom. Gornje note bergamota i tuberoze, u kombinaciji s toplom vanilijom, čine ga idealnim za sve prilike.


BYREDO GYPSY WATER

Pri prvom prskanju osjetit ćete prekrasnu drvenastu aromu borovih iglica koja će istog trena razbuditi vaša osjetila. Ubrzo se počinju mijenjati note citrusa i smreke, te se cijeli miris tako transformira. I tu nije kraj: nakon što se miris osuši, bazne note jantara i sandalovine predstavljaju neodoljiv završetak cijele ove mirisne priče.


GABAR NO.I FLOAT

Začinjenim gornjim notama đumbira i ružičastog bibera s kremastim donjim notama ouda, vetivera i mošusa, Gaber’s No.11 Eau De Parfum evocira romantičnu, toplu i pjenušavu aromu koja zvuči neobično kontradiktorno, ali se prekrasno stapa.


GIVENCHY L’INTERDIT

Hubert de Givenchy kreirao je ovaj miris 1957. godine. Od vremena Audrey Hepburn, izvorne muze legendarnog dizajnera, do danas prošao je kroz razne adaptacije. Najnoviji njegov dodatak je kompleksna mješavina bijelog cvijeća i zemljanih nota koje ga čine bez sumnje jednim od najprivlačnijih mirisa koje ste mogli dobiti.

NAPIŠI KOMENTAR

eighteen − 11 =