Sorry, no posts matched your criteria.

Ponašanja koja ne trebate ignorirati ukoliko flertujete putem online aplikacija

Društvene mreže su odlična zamjena za prijatelje u stvarnom svijetu, ali za one koji nemaju prijatelje, ili barem nemaju osobe koje su uvijek spremne saslušati ih. I kada nam je u određenom trenutku potrebna osoba s kojom bismo podijelili svoje misli, šta obično radimo, idemo u online zajednicu, pronalazimo istomišljenike ili barem one spremne za razgovor sa potpunim strancem. Isto važi i za pronalazak osobe za flert. Brojne aplikacije za zabavljanje omogućavaju da za čas pronađemo „srodnu dušu“, koju u realnom svijetu nemamo. Međutim, svako lice ima i svoje naličje, nekoliko je faktora na koje trebate obratiti pažnju ukoliko pronalazite partnera putem online aplikacija.

BRZI RAZVOJ VEZE

Odlično funkcionirate s partnerom, sve je savršeno, ali on vas veoma brzo nakon upoznavanja poziva u svoj dom, ili vam tako olako kroz razgovor daje komplimente, bez da vas je uopće upoznao. To može biti znak da je riječ o emotivno nestabilnoj osobi.

ČUDNI USERNAME

Koristiti neki drugi username umjesto svog vlastitog imena ne mora uopće samo po sebi biti opasna stvar. Međutim, kada je riječ o online aplikacijama, čudne nadimke obično biraju ljudi koji nešto kriju.

Ako stvari pogledamo iz drugog ugla, to može značiti i da osoba nije spremna za ozbiljnu vezu. Na kraju, koliko ozbiljno možeš razgovarati s osobom čije stvarno ime ne znaš?

RAVNODUŠNOST

Ravnodušnost također može loše utjecati na vas s vremenom, kao i brz razvoj veze koji smo spomenuli na početku. Ako osoba s kojom komunicirate online ne postavlja pitanja da bi vas upoznala, već izbjegava odgovore na vaša pitanja, nažalost, situacija se neće promijeniti kada se sretnete oči u oči.

LAŽ

Laganje nije donijelo dobroga ni u virtualnoj niti u stvarnoj zajednici dvoje ljudi. I zato, ukoliko želite da vaš odnos ima zdrav progres, i vi i vaš partner izbjegavajte laž.

PREVIŠE LJUTI

Osoba s kojom se dopisujete vam je poslala poruku, ali vi niste imali vremena odmah odgovoriti. Umjesto razumijevanja uslijedila je ljutnja s druge strane, prvo što trebate uraditi u takvim situacijama je da odmah na početku postavite granice, te da kažete svom virtaulnom prijatelju/ici da ti osobi koju si tek upoznao/la ne moraš objašnjavati sve svoje aktivnosti, ali i objasniti da se trebate upoznati prije nego što se naljutite jedno na drugo. Ukoliko vidite da razgovor nije urodio plodom, najpametnije rješenje je da s tom osobom prestanete komunicirati.

OČEKUJU FINANCIJSKU POMOĆ OD VAS

Još jedna stvar na koju bismo trebali obratiti pažnju kada je riječ o društvenim mrežama je da druga osoba rutinski očekuje financijsku pomoć od vas. Ako vam to traži osoba koju poznajete duže vrijeme, možete mu postaviti sva lična pitanja kako biste bili sigurni da ne komunicirate s prevarantom.

NEPOŠTOVANJE

Iako ste se tek upoznali, osoba s druge strane se ponaša maksimalno bezobzirno, snishodljivo i manipulativno, onda je sve jasno. Jeste li sigurni da želite nastaviti razgovor s nekim ko se prema vama ponaša na način koji vam se ne sviđa?

NAPIŠI KOMENTAR

eight + four =