Sorry, no posts matched your criteria.

Tomislav Cvitanušić: Smisao života je biti sretan

Tomislav Cvitanušić, alpinista, triatlonac, Ironman, Bosanac i Hercegovac koji se našao na krovu svijeta Mount Everestu.

„Everest je bio moj san još kao dječaka, bilo je logično da se prvo popnem na planine kako ide redosljedom; krene se od Trebevića, pa Triglav, zatim planine u Evropi, svjetska velika gorja, i onda Everest dođe kao kruna karijere. On ne znači kraj karijere, već vam otvori potpuno novu perspektivu, postanete toliko svjesni svoje prolaznosti. Ta planina je tamo 60 miliona godina, a mi smo poprilično kratko na ovoj planeti“, kaže Cvitanušić po povratku sa ekspedicije koja je trajala 58 dana.

U video intervjuu Tomislav govori o osvajanju najvišeg planinskog vrha na svijetu Mount Everesta, izazovima s kojima se suočavao, običajima u Nepalu, razlozima zbog kojih je prestao igrati košarku, rodnoj Puli iz koje je u Sarajevo došao sa četiri godine, odrastanju u Sarajevu i ljubavi prema glavnom bh.gradu, te otkriva šta bi mu danas, nakon Mount Everesta, uopće bio novi izazov u životu.

Razgovarala:Fatima Šehović
Foto:Privatna arhiva 

NAPIŠI KOMENTAR

two × 2 =