Sorry, no posts matched your criteria.

Korejska metoda duplog čišćenja lica brza je i izrazito učinkovita

Metoda čišćenja lica u dva koraka dugo je bila zlatni standard rutine njege kože u Južnoj Koreji. Ipak, nekim čudom, uprkos svojim prednostima, još uvijek je obavijena misterijom i zanemarena od većine.

Za dvostruko čišćenje lica potrebna su vam dva proizvoda; sredstvo za čišćenje lica na bazi ulja i na bazi pjene.

Metodu duplog čišćenja lica počinjete prvo sa sredstvom na bazi ulja, koje može biti u tečnom obliku, kao balzam ili krema. Najvažnije je da je ulje njegov bazni sastojak. Uljem rješavamo ulje, što doslovno znači da će ovo sredstvo za čišćenje otopiti vaš make-up na licu odmah nakon što s njim završite prvi korak čišćenja.

Drugi korak podrazumijeva da nanesete sredstvo za čišćenje lica u obliku pjene. Ovim postupkom vi zapravo uklanjate s lica sve nečistoće. Ukoliko imate izrazito suho lice, nakon što završite drugi korak čišćenja, lice vam može djelovati kao izrazito suho, tada promijenite pjenu za čišćenje lica. Najbolje je da se posavjetujete sa svojim dermatologom koji proizvod koristiti.

Korejsku metodu duplog čišćenja lica možete praktikovati dva puta dnevno, ali to nije nužno. Stručnjaci savjetuju da ju je najbolje primjenjivati uvečer, naročito u danima kada koristimo make-up, dok ujutro lice možete očistiti ili samo sredstvom za čišćenje na bazi pjene ili na bazi ulja.

NAPIŠI KOMENTAR

13 + 14 =