Sorry, no posts matched your criteria.

Prije nego što kupite novi trosjed ili ugao razmislite o ovih šest stvari

Kupovina novog namještaja uzbudljiva je avantura. Dnevni boravak zahtijeva udobne sofe, trosjede ili ugaone garniture, jer je to mjesto u domu u kojem provodimo najviše vremena i odmaramo se od napornih radnih obaveza. Ali prije nego što izdvojite veliku sumu novca (jer udoban i kvalitetan trosjed nije jeftin), razmislite o šest pravila prilikom izbora najboljeg modela za vaš dom.

RAZMISLITE O KOMPLETNOM RASPOREDU DNEVNOG BORAVKA

Nemojte kupovati trosjed samo zato što vam lijepo izgleda u salonu namještaja. Razmislite o cjelokupnom rasporedu prostora u kojem će trosjed biti. Sve u sobi; namještaj, slike i rasvjeta, mora izgledati dobro kao cjelina. U salonima namještaja svaki komad je s ukusom uparen i zato izgleda privlačno. Imajte na umu šta je to što vi od namještaja imate u dnevnom boravku i time se vodite prilikom izbora svog komada namještaja. Jer, može se desiti da ono što je dobro izgledalo u trgovini ne izgleda baš tako u vašem domu.

Kalea


NEKA JE UDOBNO

Ne želite trosjed koji izgleda dobro ali neudobno. Zato je važno znati od čega je napravljen i šta se to krije iza tako lijepe presvlake. Poliuretanska pjena je najčešće korišteni materijal za izradu kauča i madraca, a gustoća pjene kreće se od 28 do 52. Udobna sofa koja niti previše tone niti je pretvrda obično će imati debljinu između 32 i 45. Visoka gustoća pjena znači bolju kvalitetu i garantira da će kauč trajati duže.

ZAPAMTITE:

Prvi madraci od poliuretanske pjene počeli su se proizvoditi 1960-tih godina. U početku, madraci s poliuretanskom pjenom nisu imali kvalitetnu podršku i udobnost, no razvojem tehnologije kroz godine razvijala se i kvaliteta poliuretanske pjene tako da su danas madraci s poliuretanskom pjenom najrasprostreniji tip madraca, upravo zbog svoje kvalitete i niske cijene. Zbog nižih troškova proizvodnje, madraci od poliuretanske pjene odličan su izbor za osobe ograničene budžetom.

Prednosti  poliuretanske pjene:

  • Odbija grinje i alergene
  • Ne upija tekućinu
  • Održava kičmu u pravilnom položaju
  • Elastična je i prozračna
  • Lagan je materijal

Sinmax


MISLITE NA VELIČINU I OBLIK

Većina sofa je u obliku pravougaonika, međutim, danas su dostupni i drugi oblici poput naprimjer ovalnog ili polumjeseca. Najtraženije sofe su obliku slova  L, ali da li će biti i funkcionalne ovisi od veličine vaše sobe. Važno je provjeriti gdje želite postaviti sofu kako biste odlučili o obliku. Ne zaboravite također provjeriti veličinu, jer ne želite imati sofu koja je prevelika za prostor, ili koja izgleda premaleno u sobi. Uzmite u obzir i visinu sofe, posebno u kontekstu mjesta gdje će biti postavljena.

ABHome Outlet namještaja


IZABERITE PRAVU BOJU

Ako želite veliku sofu, birajte jednobojne boje; svijetle poput plave ili žute ili neutralne poput bež, sive ili krem boje. Izaberite onu koju preferirate i koja se dobro uklapa u vaš dekor. Ukoliko birate manje sofe tada presvlaka može biti s uzorcima. Print će je učiniti poprilično zanimljivom u prostoru.

Domavija


IZABERITE NAJBOLJU TKANINU

Prilikom odabira tkanina za presvlake odlučite se za pamučne i poli-miješane tkanine koje se lako održavaju i vrlo su izdržljive. Materijal bi trebao imati  visoku Martindale vrijednost, da podnese grubo habanje i da traje do pet godina. Izbjegavajte osjetljive tkanine ili one s previše niti. Za potpuni dojam i privlačniji izgled dodajte na kauč jastučiće ili navlake.

Renesansa


PRAVA BAZA

Ponuda je danas raznovrsna i svako može izabrati trosjed prema svom ukusu. Naša preporuka je da birate one sa nogicama i slobodnim prostorom na dnu jer ćete tako lakše čistiti pod ispod trosjeda. Drvene ili pozlaćene nogice prostoru će dati poseban šarm.

Jysk


NAPIŠI KOMENTAR

15 + 3 =