Sorry, no posts matched your criteria.

Marija Miličević iz Kreševa, direktorica kompanije Vrela-kop, inženjerka geologije, sa svojom porodicom u Kreševu gradi Hobbiton, selo u kojem će se nalaziti hobitske kućice. Smještaj će imati kapacitet četiri osobe po kućici. Mali dnevni boravak pregradom odvojen od kreveta, kuhinjica, trpezarija, toalet, a naravno i roštilj. Cijelo selo bi trebalo da ima pet kućica. Selo Hobita, Hobiton u kojem je sniman serijal filmova Gospodar prstenova, nalazi se na Novom Zelandu. A, da biste ušli u selo potrebno je platiti ulaznicu koja iznosi 89 dolara, za starije od šesnaest godina. Tinejdžeri od devet do 16 godina plaćaju 44 dolara, dok je ulaz za

Svake godine trendovi vezani za uređenje doma donose neke novine kojima se veselimo. Ove sezone ističu se tri trenda, od kojih je jedan istinska filozofija življenja. U modi je dvosjed, a ne trosjed i to u specifičnoj boji, detalji su neprolazni, a udobnost, odnosno osjećati se dobro u svom domu, neovisno o stilu uređenja je must have. DVOSJED I VERY PERI U dnevnom boravku dvosjed je uvijek u sjeni trosjeda, pa čak i fotelje. Međutim, ove godine, on je komad namještaja u koji se ulaže ozbiljan napor kada je o izboru modela, boje i materijala riječ. On dolazi u asimetričnom dizajnu, ali

Iako možda mislite da ste postale prave majstorice kad je riječ o uređenju doma, ali i čišćenju kuće i namještaja, vjerujte uvijek postoje trikovi koje ne znate a zahvaljujući kojima će vaša kuća zablistati. Otkrivamo vam neke: NE ISPIRAJTE ODMAH DETERDŽENT! Da biste očistili kadu, ne ispirajte deterdžent nakon minutu ili dvije, pustite ga da odstoji pet, šest minuta, jer će tek tada razgraditi prljavštinu i ubiti bakterije. Tamo gdje su vam naslage veće, koristite grublju četku, ali ne i abrazivno sredstvo za čišćenje. U područjima s tvrdom vodom koristite sredstvo za čišćenje kamenca, posebno oko slavina. Ostavite da odstoji preko noći.

Stare plastične boce su odlične za pripremu palačinki. Stavite sve sastojke u bocu, dobro promućkajte pa izlijte dio smjese u vruću tavu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite smjesu. Vidjet ćete, neće biti prljavog suđa. Koristite ih i kao kalup za izradu keksa, tako što ćete prerezati bocu po širini koja vam odgovara, te njome, umjesto s klasičnim kalupima, oblikujte tijesto.

Mnoge žene znaju kakva je muka ukloniti lak za nokte koji se slučajno prolio po podu. Na Facebooku je jedna korisnica u grupi Mrs Hinch Made Me Do It otkrila kako je trik za rješenje probema uz pomoć šećera naučila promatrajući trgovce u kozmetičkoj prodavaonici u SAD-u. - Danas sam bila u shoppingu u Ulti i prodavačica je prolila lak za nokte. Odmah je počela sipati šećer na mrlju. Jeste li znali da se zbog šećera lak pretvara u grudvice i da ga odmah možete pomesti s poda? Ne trebate ribati.