Sorry, no posts matched your criteria.

Svake godine trendovi vezani za uređenje doma donose neke novine kojima se veselimo. Ove sezone ističu se tri trenda, od kojih je jedan istinska filozofija življenja. U modi je dvosjed, a ne trosjed i to u specifičnoj boji, detalji su neprolazni, a udobnost, odnosno osjećati se dobro u svom domu, neovisno o stilu uređenja je must have. DVOSJED I VERY PERI U dnevnom boravku dvosjed je uvijek u sjeni trosjeda, pa čak i fotelje. Međutim, ove godine, on je komad namještaja u koji se ulaže ozbiljan napor kada je o izboru modela, boje i materijala riječ. On dolazi u asimetričnom dizajnu, ali

Iako možda mislite da ste postale prave majstorice kad je riječ o uređenju doma, ali i čišćenju kuće i namještaja, vjerujte uvijek postoje trikovi koje ne znate a zahvaljujući kojima će vaša kuća zablistati. Otkrivamo vam neke: NE ISPIRAJTE ODMAH DETERDŽENT! Da biste očistili kadu, ne ispirajte deterdžent nakon minutu ili dvije, pustite ga da odstoji pet, šest minuta, jer će tek tada razgraditi prljavštinu i ubiti bakterije. Tamo gdje su vam naslage veće, koristite grublju četku, ali ne i abrazivno sredstvo za čišćenje. U područjima s tvrdom vodom koristite sredstvo za čišćenje kamenca, posebno oko slavina. Ostavite da odstoji preko noći.

Stare plastične boce su odlične za pripremu palačinki. Stavite sve sastojke u bocu, dobro promućkajte pa izlijte dio smjese u vruću tavu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite smjesu. Vidjet ćete, neće biti prljavog suđa. Koristite ih i kao kalup za izradu keksa, tako što ćete prerezati bocu po širini koja vam odgovara, te njome, umjesto s klasičnim kalupima, oblikujte tijesto.

Mnoge žene znaju kakva je muka ukloniti lak za nokte koji se slučajno prolio po podu. Na Facebooku je jedna korisnica u grupi Mrs Hinch Made Me Do It otkrila kako je trik za rješenje probema uz pomoć šećera naučila promatrajući trgovce u kozmetičkoj prodavaonici u SAD-u. - Danas sam bila u shoppingu u Ulti i prodavačica je prolila lak za nokte. Odmah je počela sipati šećer na mrlju. Jeste li znali da se zbog šećera lak pretvara u grudvice i da ga odmah možete pomesti s poda? Ne trebate ribati.

Sarajevo ima bogatu ponudu kada je riječ o restoranima i uopće ugostiteljskoj usluzi. Tokom ljetnih mjeseci uglavnom tražimo mjesta sa lijepom baštom, odnosno terasom, u kojoj ćemo popiti kafu, ručati ili uživati u muzici uživo. Praveći listu najljepših ljetnih bašti, a mnoge među njima već su kultne, bili smo na slatkim mukama. Sigurno je da u Sarajevu posoji još mnogo lijepih i zanimljivih ugostiteljskih objekata, mi vam ovoga puta predstavljamo one koji su nama naročito zagolicali pažnju i našli se našem radaru.Ukoliko tražite ugodno mjesto za opuštanje u zelenim oazama ovog ljeta naš izbor bi vam mogao skratiti potragu. ČETIRI SOBE