Sorry, no posts matched your criteria.

U posljednje vrijeme mnogi prehrambeni proizvodi koji su se pravili na klasičan industrijski način, polako dobivaju svoju domaću verziju. Pašteta je jedan od ih proizvoda. Lako ju je napraviti u kućnoj radinosti. Ovoga puta donosimo recept za paštetu od tune, za koju vam je potrebno manje od 10 sastojaka. SASTOJCI 400 g kuhane tunjevine 3 kašike kapara 100 g putera sok od pola limuna so i biber, po želji listovi komorača, po želji PRIPREMA Puter ostavite na sobnoj tepmeraturi najmanje 20 minuta prije korištenja da bi se omekšao. Rukama izmrvite tunjevinu i stavite je u električnu sjeckalicu. Dodajte ostale sastojke i sjeckajte dok

Kupus je popularna namirnica ovog podneblja. Može se pripremati svjež ili ga se fermentirati. I u jednom i u drugom slučaju je ukusan, i čini nam se jedina namirnica koju možete jesti u velikim količinama i gubiti kilograme. Zašto? Zato jer razgrađuje masti i ubrzava metabolizam PUNJENI SLATKI KUPUS SASTOJCI 1 glavica svežeg kupusa 500 g pilećih karabataka bez kostiju 1 glavica crvenog luka 200 ml kuhanog paradajza 3 čehna bijelog luka 150 g tvrđeg sira 3 kašike prezle suhi začini biber ulje peršun   PRIPREMA Prije nego što kupus stavite u šerpu i počnete kuhati u slanoj vodi, iskružite njegov korijen. Voda neka

Istraživanje iz 2009. godine otkrilo je da kurkumin, što je suhi ekstrakt kurkume, smanjuje masne naslage u arterijama za čak 26 posto. Budući da je riječ o čudotvornoj namirnici, sa mnogo ljekovitih svojstava, pronašli smo recept za pileću supu/juhu, pravo iz kuhinje slavne Rihanne. Čisto sumnjamo da je ona sama priprema, prije će biti da to radi armija njenih kuhara, ali svejedno, Rihanna ju jede i toplo u svojim intervjuima, u kojima govori o načinu ishrane, preporučuje. SASTOJCI 1 kašičica ulja grejpa 3/4 kilograma pilećih prsa bez kostiju 1 kašika curry praha 1 kašičica mljevene kurkume 2 srednja luka 3 čehna bijelog

U moru Instagram profila vezanih za spremanje hrane i ishranu našu pažnju je ukrala Damina kuhinja. Po selekciji fotografija, njihovoj tematici, kvaliteti, ali prije svega receptima, odmah se da zaključiti koliko je posvećenosti i ljubavi uloženo u svaku objavu. A, objave su naročito zanimljive, citati sa puno duha, informirat će vas ali i nasmijati. Nas su inspirisali da prateći njih finaliziramo i pitanja za razgovor sa Gabrijelom Pavlović, vlasnicom Instagram profila Damina kuhinja. Gabrijela je iz Srbije, ali posljednje dvije godine živi u Sloveniji. Kuhati je počela još u osnovnoj školi, a prvo jelo koje je spremila bilo je sirnica.

Ovog ljeta kroz seriju priča na našem portalu provest ćemo vas i upoznati sa najljepšom turističkom i gastro ponudom u sezoni u bh. gradovima. Nakon što smo vam predstavili i preporučili prekrasne bašte, istinske zelene oaze, sarajevskih restorana, u ovom članku vas vodimo u Banju Luku. Grad na Vrbasu, magičan sam po sebi  dom je Banskog dvora, tvrđave Kastel, Muzeja savremene umjetnosti, a tu je i Banj brdo, odlično za obnovu pluća, a neće vam faliti ni uzbuđenja ukoliko se odlučiti obići shopping centar Delta, ili druge banjalučke radnje u kojima, uvjerili smo nekoliko puta, ne vlada jednoličnost ponude, već