U posljednje vrijeme mnogi prehrambeni proizvodi koji su se pravili na klasičan industrijski način, polako dobivaju svoju domaću verziju. Pašteta je jedan od ih proizvoda. Lako ju je napraviti u kućnoj radinosti. Ovoga puta donosimo recept za paštetu od tune, za koju vam je potrebno manje od 10 sastojaka.
SASTOJCI
- 400 g kuhane tunjevine
- 3 kašike kapara
- 100 g putera
- sok od pola limuna
- so i biber, po želji
- listovi komorača, po želji
PRIPREMA
Puter ostavite na sobnoj tepmeraturi najmanje 20 minuta prije korištenja da bi se omekšao. Rukama izmrvite tunjevinu i stavite je u električnu sjeckalicu. Dodajte ostale sastojke i sjeckajte dok se ne dobije ujednačena smjesa. Kada je gotovo sve istresite u manju posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata prije korištenja.
SA ČIM SERVIRATI
Paštetu možete mazati na pečenim kriškama ili krekerima.
Foto credit:knifeandsoul.com