Sorry, no posts matched your criteria.

Oversized torbe su i dalje in, pronašli smo i jednu bh. brenda

Iako u mikro torbicu Jacquemus Le Petit Chiquito nije moglo stati ništa, njena nepraktičnost nije sprječavala da budemo dio popularnog trenda. Nisu nam trebale maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, losioni za ruke…, pa su torbice s ograničenim prostorom bile znak jednostavnog, bezbrižnog načina života. Ali onda je zavladao COVID-19. I da bismo ponijeli sve ono što nam je neophodno za ličnu zaštitu, odjednom je velika torba postala komad bez kojeg se ne može. Modni dizajneri su se brzo snašli te su tokom Modne sedmice u New Yorku, održane u septembru (uglavnom putem interneta), a potom i u Parizu, uz maske za lice, rukavice, u kolekcije nadahnute krajem svijeta, uvrstili i oversized torbe. Na pisti su se pojavile manekenke s torbama, od kojih su neke bile toliko velike da su se trebale nositi ispod ruke, ili nabaciti preko ramena. Koliko god izgledale dramatično, masivne torbe su bile jedan od najprikladnijih i najrealističnijih trendova i modnih prikaza.

Velike torbe ne izgledaju samo lijepo na pisti ili na Instagramu, njihova praktičnost da u svakoj prilici možemo nositi potrebne stvari za zaštitu; maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju jedan je od razloga što su i ovog proljeća, a čini se da će tako biti i tokom ljeta, među najtraženijim modnim komadima

Emilia Wickstead, dizajnerski dvojac Marco Capaldo i Federica Cavenati iz londonske kultne marke 16Arlington, kao i Thornton Bregazzi, među prvima su malim torbama suprostavili velike torbe. U Milanu su ih slijedili Ferragamo i Max Mara, Valentino…Fendi je otišao korak dalje te je na svojim torbama predvidio i džepove za boce za vodu za višekratnu upotrebu i novčanice, što se pokazalo praktičnim, uzme li se u obzir da je teško pronaći euro u torbi veličine malog čovjeka.

Salvadore Ferragamo

Fendi

Mango

KOHEL bag 8

Iako je i tada bio popularan, trend velikih torbi tek je u Parizu uistinu dosegao vrhunac. Balenciaga je tako predstavila kolekciju za postpandemiju. Uvršteni su komadi koji su izgledali kao stvoreni za dugu noć u kojoj niko ne zna gdje će završiti nakon večere s prijateljima ili zabave. Givenchy, Jil Sander, Acne Studios i The Row također su oversized torbe uvrstili u svoje kolekcije.

Za razliku od prošlih modnih sezona, u ovoj pandemijskoj nam je potreban praktični razlog da nešto kupimo. Velike torbe ne izgledaju samo lijepo na pisti ili na Instagramu, kao što je bio slučaj s trendom malenih torbi. Njihova praktičnost da u svakoj prilici možemo nositi potrebne stvari za zaštitu; maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju jedan je od razloga što su i ovog proljeća, a čini se da će tako biti i tokom ljeta, među najtraženijim modnim komadima.

S oversized torbama luksuz je dobio novo ime, a ono je udobnost. U nastavku pogledajte našu listu oversized torbi, a među njima je i jedna s potpisom domaćeg brenda; KOHEL bag 8. Ono što torbu čini još poželjnijom je da bh.brend ne koristi životinjske materijale te da je prati oznaka vegan friendly.

Twinset

Bottega Veneta

NAPIŠI KOMENTAR

11 + 14 =