Sorry, no posts matched your criteria.

Ovako ćete napraviti domaću paštetu od tune

U posljednje vrijeme mnogi prehrambeni proizvodi koji su se pravili na klasičan industrijski način, polako dobivaju svoju domaću verziju. Pašteta je jedan od ih proizvoda. Lako ju je napraviti u kućnoj radinosti. Ovoga puta donosimo recept za paštetu od tune, za koju vam je potrebno manje od 10 sastojaka.

SASTOJCI

  • 400 g kuhane tunjevine
  • 3 kašike kapara
  • 100 g putera
  • sok od pola limuna
  • so i biber, po želji
  • listovi komorača, po želji

PRIPREMA

Puter ostavite na sobnoj tepmeraturi najmanje 20 minuta prije korištenja da bi se omekšao. Rukama izmrvite tunjevinu i stavite je u električnu sjeckalicu. Dodajte ostale sastojke i sjeckajte dok se ne dobije ujednačena smjesa. Kada je gotovo sve istresite u manju posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata prije korištenja.

SA ČIM SERVIRATI

Paštetu možete mazati na pečenim kriškama ili krekerima.

Foto credit:knifeandsoul.com

NAPIŠI KOMENTAR

17 − four =